facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Τουρκία: Δεν θα δεχτούμε πρόσφυγες που βρίσκονται ήδη στα ελληνικά νησιά

Η Τουρκία δεν θα δεχθεί την επαναπροώθηση στο έδαφός της προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται ήδη στα ελληνικά νησιά, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας Βολκάν Μποζκίρ. Αφορά εκείνους που θα φτάσουν αφού η συμφωνία τεθεί σε ισχύ, σημείωσε.

Ο αριθμός των μεταναστών που θα επιστρέψουν στην Τουρκία θα ανέρχεται σε χιλιάδες ή σε δεκάδες χιλιάδες, κι όχι σε εκατομμύρια, ξεκαθάρισε ο Μποζκίρ.

Όπως εξήγησε, η Τουρκία θα αρχίσει να δέχεται πίσω πρόσφυγες από την Ελλάδα όταν όσοι βρίσκονται ήδη σε ευρωπαϊκή επικράτεια μετεγκατασταθούν μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών. Είπε επίσης, ότι δεν θα επιτραπεί στις ευρωπαϊκές χώρες να κάνουν «επιλογή» κατά τη διαδικασία μετεγκατάστασης προτιμώντας μηχανικούς ή γιατρούς έναντι υποψηφίων με λιγότερα προσόντα διότι η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) θα επιβλέπει την όλη διαδικασία.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως η υποψήφια προς ένταξη στην Ε.Ε. Τουρκία, θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της ώστε να πετύχει την απελευθέρωση του καθεστώτος για τις βίζες, μέχρι την 1η Μαΐου.

Σε λίγα 24ωρα θα γίνεται η επανεισδοχή μεταναστών στην Τουρκία

H επανεισδοχή των μεταναστών στην Τουρκία θα γίνεται μέσα σε λίγα 24ωρα, ενώ στη fast track διαδικασία θα συμμετέχει και η Frontex, δήλωσε νωρίτερα η αντιστρατηγός της ΕΛ.ΑΣ. Ζαχαρούλα Τσιριγώτη.

Μιλώντας στο Mega, η Ζαχαρούλα Τσιριγώτη είπε ότι στα ελληνικά hot spot θα βρίσκεται ως παρατηρητής και Τούρκος αστυνομικός, προκειμένου να επιβεβαιώνει στην τουρκική πλευρά ότι υπάρχουν μετανάστες που θα πρέπει να επαναπροωθηθούν.

Το αίτημα επανεισδοχής θα υποβάλλεται μέσα σε 48 ώρες, από τη διαπίστωση ότι ένας μετανάστης είναι παράτυπος και η τουρκική πλευρά θα ολοκληρώνει τη διαδικασία σε επτά ημέρες.

Αναφορικά με τον ρόλο που θα διαδραματίσει η Frontex, διευκρίνισε ότι «θα υποστηρίζει την ελληνική αστυνομία με δικούς της εμπειρογνώμονες οι οποίοι θα βοηθούν στην καταγραφή των αιτημάτων αλλά ταυτόχρονα σχεδιάζουμε να παραχωρήσουν πλοιάρια ή αεροπλάνα με πτήσεις τσάρτερ για ταχεία επιστροφή, την ίδια ημέρα σχεδόν, στην Τουρκία».

tvxs

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news