facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

Οι χώρες της Ευρώπης που στέλνουν βοήθεια για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα

Τον Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει ενεργοποιήσει από τον Δεκέμβρη η Ελλάδα προκειμένου να αντιμετωπίσει τις έκτακτες ανάγκες που έχουν προκύψει από τις όλο και αυξανόμενες προσφυγικές ροές προς τη χώρα μας. Συνολικά 14 χώρες της Ευρώπης έχουν στείλει ή αναμένεται να στείλουν εντός των επόμενων ημερών ανθρωπιστική βοήθεια για τους πρόσφυγες.

Το Σαββατοκύριακο, η Ολλανδία έστειλε στην Ελλάδα 12 φορτηγάκια και 90 γεννήτριες, το Ηνωμένο Βασίλειο διέθεσε πάνω από 1.000 σκηνές, ενώ η Γαλλία έστειλε στη χώρα μας 4 κοντέινερ με είδη υγιεινής, 12 κοντέινερ με σκηνές και 5.000 μπιτόνια.

Η Βουλγαρία επίσης έστειλε στην Ελλάδα 7 φορτηγά, τα οποία μετέφεραν 4.850 κουβέρτες, 155 σκηνές, 500 στρώματα, 150 κρεβάτια, μαξιλάρια, κλινοσκεπάσματα, πετσέτες, καυσόξυλα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης.

Τη Δευτέρα, το Λουξεμβούργο ανακοίνωσε την παροχή συμπληρωματικής στήριξης, που περιλαμβάνει 30 γεννήτριες, 750 στρώματα για κρεβάτια, 300 καρέκλες, 1.000 μπιτόνια, 5.000 μαξιλάρια και 500 κουκέτες.

Αυτή την εβδομάδα, η Αυστρία, η Γερμανία, η Ισπανία, η Λιθουανία, η Ουγγαρία, η Νορβηγία και η Σουηδία αναμένεται να πραγματοποιήσουν πρόσθετες παραδόσεις στήριξης.

tvxs

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news