facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Ανδρουλάκης: Η συμφωνία με την Τουρκία είναι ανεφάρμοστη και παραβιάζει το διεθνές δίκαιο

Δεν βλέπουν κάποιοι πως η συμφωνία με την Τουρκία είναι ανεφάρμοστη, υπογράμμισε κατά την διάρκεια της τοποθέτησής του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, αναφορικά με την Σύνοδο Κορυφής μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας.

Επεσήμανε δε ότι παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και προκαλεί όταν αποκρύπτει τον ρόλο του κ. Ερντογάν τόσο στην αστάθεια της Συρίας όσο και στην καταβαράθρωση του κράτους δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην ίδια την Τουρκία.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε πως "στην αίθουσα του Κοινοβουλίου όπως και στο Συμβούλιο υπάρχουν εκπρόσωποι λαών που φαίνεται ότι ξέχασαν την ιστορία τους και το γεγονός ότι ήταν πρωταγωνιστές τεράστιων προσφυγικών ροών για πολλές δεκαετίες. Εάν λοιπόν δεν θυμούνται πως δημιουργήθηκε το ευρωπαϊκό όραμα και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι τα διαρθρωτικά ταμεία θα πρέπει να τα ξεχάσουν κι αυτά όσο δεν εφαρμόζουν τις κοινές αποφάσεις για την μετεγκατάσταση".

"Όσο αυτό το τραγικό έργο συνεχίζεται το πρώτο θύμα θα συνεχίσουν να είναι οι πρόσφυγες και το δεύτερο ο ηθικός, νομικός και πολιτικός πολιτισμός της Ευρώπης", τόνισε ο Ευρωβουλευτής, επισημαίνοντας όμως πως ο ελληνικός λαός κάτω από δύσκολες συνθήκες, "αποδεικνύει σε συντριπτικό ποσοστό ότι η αλληλεγγύη δεν είναι α λα καρτ και είναι χρήσιμη όταν τη δέχεσαι αλλά πάνω από όλα λυτρωτική όταν την προσφέρεις".

Ολόκληρη η ομιλία

"Στην αίθουσα του Κοινοβουλίου όπως και στο Συμβούλιο υπάρχουν εκπρόσωποι λαών που φαίνεται ότι ξέχασαν την ιστορία τους και το γεγονός ότι ήταν πρωταγωνιστές τεράστιων προσφυγικών ροών για πολλές δεκαετίες.

Εάν επίσης δεν θυμούνται πως δημιουργήθηκε το ευρωπαϊκό όραμα και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι τα διαρθρωτικά ταμεία θα πρέπει να τα ξεχάσουν κι αυτά όσο δεν εφαρμόζουν τις κοινές αποφάσεις για την μετεγκατάσταση.

Κάποιοι άλλοι δεν βλέπουν ότι η συμφωνία με την Τουρκία είναι ανεφάρμοστη, παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και προκαλεί όταν αποκρύπτει τον ρόλο του κ. Ερντογάν τόσο στην αστάθεια της Συρίας όσο και στην καταβαράθρωση του κράτους δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην ίδια την Τουρκία.

Όσο αυτό το τραγικό έργο συνεχίζεται το πρώτο θύμα θα συνεχίσουν να είναι οι πρόσφυγες και το δεύτερο ο ηθικός, νομικός και πολιτικός πολιτισμός της Ευρώπης.

Ως Έλληνας το μόνο παρήγορο που μπορώ να σημειώσω είναι ότι ένας λαός που ζει σε μία δύσκολη οικονομική συγκυρία με μεγάλα ποσοστά ανεργίας όπως ο Ελληνικός, αποδεικνύει σε συντριπτικό ποσοστό ότι η αλληλεγγύη δεν είναι α λα καρτ και είναι χρήσιμη όταν τη δέχεσαι αλλά πάνω από όλα λυτρωτική όταν τη προσφέρεις."



protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news