facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

Δελφίνια θα χρησιμοποιηθούν στο Ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό ως… κατάσκοποι! [βίντεο]

Για κατασκοπευτικούς σκοπούς σχεδιάζει το Πολεμικό ναυτικό της Ρωσίας να εντάξει στο δυναμικό του δελφίνια, καθώς διαθέτουν εξαιρετική ακοή Συγκεκριμένα, η Μόσχα άνοιξε διαγωνισμό για την απόκτηση πέντε δελφινιών που θα υπηρετήσουν το ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό, καθώς οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις προσπαθούν να αναβιώσουν την ψυχροπολεμική πρακτική αξιοποίησης θαλάσσιων θηλαστικών για στρατιωτικούς σκοπούς.
Αξίζει να σημειωθεί ότι επί Ψυχρού Πολέμου, τόσο οι Ηνωμένες Πολιτείες όσο και η Σοβιετική Ένωση, είχαν εκπαιδεύσει δελφίνια για τον εντοπισμό υποβρυχίων και ναρκών και για την προστασία λιμανιών.
delfinia2 nautiko Rwsia 14-3-2016
Σύμφωνα με έγγραφο που αναρτήθηκε στον επίσημο ιστότοπο για κρατικές προμήθειες, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας προσφέρει 1,75 εκατομμύρια ρούβλια (περίπου 22.000 ευρώ) για την απόκτηση πέντε δελφινιών, δύο θηλυκών και τριών αρσενικών, ηλικίας 3 έως 5 ετών.
Τα δελφίνια θα πρέπει να μην έχουν προβλήματα υγείας, να επιδεικνύουν καλή δυνατότητα κίνησης, μήκος σώματος από 2,3 έως 2,7 μέτρα, και να μην έχουν σωματικά ελαττώματα.
Όπως αναφέρουν ρωσικά δημοσιεύματα, τα δελφίνια θα πρέπει να παραδοθούν πριν τον Αύγουστο στις αρχές της Σεβαστούπολης στην Κριμαία, όπου υπάρχει ένα κέντρο εκπαίδευσης ζώων για στρατιωτικούς σκοπούς από το 1965.
directnews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news