facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Φάκελος Δικαιοσύνη: Πρώτα η συζήτηση στη Βουλή, στις καλένδες η Επιτροπή

Τη Δευτέρα 21 Μαρτίου θα διεξαχθεί στη Βουλή η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τις εξελίξεις στο χώρο της Δικαιοσύνης.

Η συνεδρίαση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, διεξάγεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας, που ανέλαβε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση.

Η ημερομηνία διεξαγωγής της συζήτησης συμφωνήθηκε στη Διάσκεψη των Προέδρων, η οποία απέρριψε κατά πλειοψηφία την πρόταση των κομμάτων της Αντιπολίτευσης για άμεση συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για το θέμα.

Στη Διάσκεψη, η πρόεδρος της Επιτροπής θεσμών, Τασία Χριστοδουλοπούλου ισχυρίστηκε ότι δεν έχει νόημα να γίνει η συνεδρίαση αυτή πριν από την προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών.

Για το αν θα γίνει η συνεδρίαση στην οποία έχουν κληθεί να καταθέσουν ο υπουργός και ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Ν.Παρασκευόπουλος και Δ.Παπαγγελόπουλος θα κριθεί αργότερα.

Την άμεση συνεδρίαση της Επιτροπής ζήτησαν οι Γ.Τραγάκης από την ΝΔ, Β. Κεγκέρογλου από την Δημοκρατική Συμπαράταξη και Γ.Αμυράς από Το Ποτάμι.

Στο θέμα της προ ημερησίας διάταξης συζήτησης στη Βουλή αναφέρθηκε την Πέμπτη ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος.

«Στη συζήτηση αυτή θα προσέλθει ως απολογούμενος» είπε για τον πρωθυπουργό.

Ο κ. Κουμουτσάκος έκανε λόγο για ευπρόσδεκτη συζήτηση, επισημαίνοντας ότι δεν υποκαθιστά την ανάγκη να συζητηθούν αυτά τα θέματα και στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας, όπως έχει ζητήσει η ΝΔ.

«Η κυβέρνηση με την κίνηση Τσίπρα έδειξε ότι ενδιαφέρεται μόνο για την επικοινωνία. Πυροτέχνηματικη επικοινωνία. Ο κ.Τσίπρας αναζητά οδούς διαφυγής από τα μεγάλα προβλήματα που προκαλεί η πολιτική του» συμπλήρωσε.

Επίσης σε ερώτηση σχετικά με τις σχέσεις του Δ. Παπαγγελόπουλου με τον πρώην πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή και αν επηρεάζουν τις κινήσεις της ΝΔ, ο κ. Κουμουτσάκος απάντησε ότι «σε πράξεις αντιδρούμε και όχι σε πρόσωπα».

Newsroom ΔΟΛ

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news