facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

«Άλλα κόλπα» Κατρούγκαλου: Μικρότερες συντάξεις με περισσότερα χρόνια δουλειάς

Μετά τα 25 χρόνια εργασίας δεν θα συμφέρει κανέναν εργαζόμενο να ασφαλίζεται αν εφαρμοστεί (ως έχει) το σχέδιο Κατρούγκαλου για το νέο Ασφαλιστικό, το οποίο στελέχη της κοινωνικής ασφάλισης χαρακτηρίζουν παγκόσμια πρωτοτυπία. 

Με το σχέδιο αυτό, όσο περισσότερα χρόνια ασφάλισης μετά τα 25 θα έχει ένας εργαζόμενος, τόσο αναλογικά μικρότερη σύνταξη θα λαμβάνει συγκριτικά με όσους έχουν λιγότερο εργασιακό βίο. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», με αυτό τον τρόπο εκτιμάται ότι θα είναι να δημιουργηθεί αντικίνητρο για τη συνέχιση της ασφάλισης του εργαζόμενου μετά τα χρόνια αυτά και να διογκωθούν η εισφοροδιαφυγή και η φοροδιαφυγή. 

Αποκαλυπτικοί είναι οι πίνακες με τα παραδείγματα που δημοσιεύουν «Τα Νέα». Όπως προκύπτει από αυτούς, όσο αυξάνονται οι αποδοχές του ασφαλιστικού, τόσο μειώνεται η ανταποδοτικότητα των εισφορών, ενώ όσο αυξάνουν τα έτη ασφάλισης, τόσο μεγαλύτερη είναι μείωση των συντελεστών αναπλήρωσης. 

Έτσι πχ εργαζόμενος με μισθό 1.000 ευρώ και 24 χρόνια εργασίας, σύμφωνα με το σχέδιο Κατρούγκαλου, προβλέπεται να πάρει μεγαλύτερη σύνταξη περίπου όσο αυξάνονται τα χρόνια εργασίας, τόσο περισσότερο μειώνεται η σύνταξη, συγκριτικά με σήμερα. 



protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news