facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

Σε επτά μηνιαίες δόσεις η πληρωμή του φόρου εισοδήματος

Το οικονομικό επιτελείο προτείνει την εξόφληση του φόρου εισοδήματος σε επτά μηνιαίες δόσεις αντί των τριών διμηνιαίων, ώστε να μοιραστούν τα βάρη. Μάλιστα την πρόταση αυτή έχει γνωστοποιήσει στους Θεσμούς και αναμένεται απάντηση.

Επτά δόσεις, αρχής γενομένης από τον Μάιο αντί για 3 διμηνιαίες προβλέπει το σχέδιο που έχει δοθεί προς έγκριση στους Θεσμούς.

Μόλις ανάψει το «πράσινο» φως θα ανοίξει και η εφαρμογή του taxis για την υποβολή των δηλώσεων περίπου στις 15 Μαρτίου με καταληκτική διορία τη 15 Μαΐου.

Όσο για τα μισθώματα η ελληνική πρόταση θέλει τους συντελεστές να παραμένουν αμετάβλητοι. Φορολόγηση δηλαδή, των ενοικίων με 11% για εισοδήματα έως 12.000 ευρώ και 33% για τα υψηλότερα.

Με σχετικές διατάξεις θα καθοριστούν άμεσα και η προστασία φοιτητών και περιστασιακά απασχολούμενων από τα τεκμήρια διαβίωσης, όπως επίσης η φορολογική εξίσωση των ζευγαριών με σύμφωνο συμβίωσης με τα έγγαμα ζευγάρια.



Παράλληλα με την πληρωμή του φόρου εισοδήματος θα καταβάλλονται και οι δόσεις του ΕΝΦΙΑ. Η πληρωμή του φόρου ακινήτων σχεδιάζεται για τους περίπου 6 εκατ. ιδιοκτήτες να ξεκινήσει τον Ιούλιο.

Ο ΕΝΦΙΑ θα υπολογιστεί με τις νέες μειωμένες αντικειμενικές. Με δεδομένο όμως ότι και φέτος θα πρέπει να εξασφαλιστούν έσοδα, ύψους 2,65 δισ. ευρώ, δεν αποκλείονται αυξήσεις στους συντελεστές, που θα επηρεάσουν κυρίως φορολογούμενους με -μεσαίας και υψηλής αξίας- ακίνητα.

ΕΡΤ

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news