facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

AΔΕΔΥ: 24ωρη γενική απεργία στις 7 Απριλίου

Εικοσιτετράωρη γενική απεργία την Πέμπτη 7 Απριλίου προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στις προτάσεις της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό και το φορολογικό.

Η ΑΔΕΔΥ καλεί τους εργαζομένους να δώσουν το παρών στην απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα στις 11.00 στην πλατεία Κλαυθμώνος ενάντια στο «αντιασφαλιστικό έκτρωμα» της κυβέρνησης.

Όπως επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωσή της, «τα μέτρα-σφαγείο που προτείνουν δεν συνιστούν ''μεταρρύθμιση που θα σώσει την Κοινωνική Ασφάλιση'' αλλά τμήμα των δεσμεύσεων του τρίτου μνημονίου που ψήφισε και εφαρμόζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την περικοπή των συνταξιοδοτικών δαπανών κατά 1,8 δισ. ευρώ για το 2016 και τα επόμενα χρόνια, προκειμένου να τα δώσει στους δανειστές για την αποπληρωμή του επαχθούς, παράνομου και άδικου δημοσίου χρέους της χώρας».

Επισημαίνει ακόμη ότι με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο «η κυβέρνηση προωθεί νέες σημαντικές αυξήσεις σε άμεσους και έμμεσους φόρους για να εξασφαλίσει την είσπραξη πρόσθετων φορολογικών εσόδων ύψους 2 δισ. ευρώ το 2016 και το 2017».

«Τα νέα μέτρα στο ασφαλιστικό μαζί με την υπερφορολόγηση των εργαζομένων, των ελεύθερων επαγγελματιών και των επιστημόνων, των αυταπασχολουμένων, των αγροτών κ.λπ. φτωχοποιούν και εξαθλιώνουν τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα και στέλνουν τη νεολαία στην ξενιτιά» τονίζει.

Συνεχίζεται η απεργία-αποχή των δημοσίων υπαλλήλων

Συνέχιση της απεργίας-αποχής όλων των δημοσίων υπαλλήλων από τη συμμετοχή τους στο σύνολο των συμβουλίων και των επιτροπών του Δημοσίου αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ για το διάστημα από σήμερα έως την Παρασκευή.

Η απεργία - αποχή εντάσσεται στις κινητοποιήσεις ενάντια στις προωθούμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό.

zougla

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news