facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Προβόπουλος: «Το ΔΝΤ προειδοποιούσε ότι το χρέος βρισκόταν στο 800% του ΑΕΠ»

Τον Μάιο του 2008 ο Μπομπ Τράα, πρώην επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΔΝΤ στην Αθήνα, είχε συντάξει έκθεση για την ελληνική οικονομία, στην οποία υπολόγισε ότι το χρέος κάθε μορφής του ελληνικού κράτους ξεπερνούσε το 800% του ΑΕΠ, αποκάλυψε ο Γιώργος Προβόπουλος. Τόνισε, δε, ότι «τον παρακαλέσαμε να μην το δημοσιεύσει γιατί θα γινόταν χαμός».

Από το βήμα της ετήσιας γενικής συνέλευσης του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ), ο πρώην κεντρικός τραπεζίτης της Ελλάδας σημείωσε ότι «αυτή πάντως ήταν η πραγματικότητα και έκαναν ότι δεν την έβλεπαν». Συμπλήρωσε, ακόμη, ότι το 2008 το αναλογιστικό χρέος των ασφαλιστικών ταμείων ήταν της τάξης του 400% του ΑΕΠ.

Ο κ. Προβόπουλος άσκησε δριμεία κριτική στο μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής που εφαρμόστηκε από την αρχή της κρίσης, χαρακτηρίζοντάς το «τελείως λανθασμένο», και εμφανίστηκε απαισιόδοξος για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση, παρομοιάζοντάς τη με «ναρκοπέδιο στο οποίο έχουμε κολλήσει».

Επιπλέον, ο πρώην επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδας άσκησε έντονη κριτική στην πολιτική συνεχούς αύξησης φόρων, τονίζοντας ότι «οι φόροι δεν φέρνουν την ανάπτυξη, αλλά οδηγούν την οικονομία σ' ένα φαύλο κύκλο».

zougla

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news