facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

Αποστόλου: Σε βάθος 5ετίας η επιστροφή χρημάτων από τους αγρότες

Την είσπραξη σε βάθος πενταετίας 215 εκατ. από αγρότες για τα χρήματα που πήραν πριν από χρόνια από την κυβέρνηση Καραμανλή ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Ευ. Αποστόλου, μιλώντας στην εκπομπή "MEGA Σαββατοκύριακο".

Ο κ. Αποστόλου τόνισε πως η ελληνική κυβέρνηση έκανε διαπραγμάτευση με την ΕΕ αναφορικά με το ποσό αλλά και τον αριθμό των αγροτών και κατάφερε να μειώσει το ποσό από 421 εκατ. σε 215 εκατ. και τους αγρότες που κληθούν να πληρώσουν από 720.000 σε 95.000.

Αναφερόμενος στη διαδικασία που θα ακολουθηθεί ο κ. Αποστόλου είπε: "Σε πρώτη φάση μέσα από ειδική ρύθμιση, που κάναμε σε νόμο προηγούμενα, να υπάρχει ΚΥΑ - όχι εντελώς αφηρημένα με άλλες διαδικασίες - να πάρουμε από 12.000 αγρότες το κομμάτι από 5.000 ευρώ και πάνω, που αντιστοιχεί στο 1,67% των αγροτών σε βάθος χρόνου που θα έχει σχέση και με τις ενισχύσεις που δίνονται και θα είναι σε βάθος πενταετίας".

Ο ίδιος τόνισε πως ο κορμός των αγροτών με τον οποίο ήρθε πρόσφατα σε συνεννόηση η κυβέρνησης δεν εξέφρασε κάποια αντίρρηση στο μέτρο αυτό καθώς θεωρεί πως δεν πλήττεται, ενώ απέφυγε να πει εάν η πρώτη δόση θα είναι εντός του 2016.

Ο κ. Αποστόλου υπογράμμισε πως η κυβέρνηση θεσμοθετεί πλέον το εργόσημο που θα καταπολεμήσει τη μαύρη εργασία στον αγροτικό χώρο.

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news