facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Η κυβέρνηση επιβεβαιώνει τη λήψη μέτρων 5,5 δισ.

Η κυβέρνηση συζητά στη βάση λήψης μέτρων ύψους 3% του ΑΕΠ, ήτοι 5,4 δισ. ευρώ επιβεβαίωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη μια ημέρα μετά τη σχετική αποκάλυψη από τα λόγια κυβερνητικού στελέχους.

Όπως διευκρίνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος τα 1,8 δισ. ευρώ θα προέλθουν από τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού, τα 1,8 δισ. ευρώ από φόρους και ένα ακόμα 1,8 δισ. ευρώ από έμμεσους φόρους.

Είναι σταθερός μας στόχος όμως να μην πληγούν τα αδύναμα και χαμηλά κοινωνικά στρώματα, τόνισε, παραδεχόμενη πάντως ότι δεν είναι μέτρα που βοηθούν την ανάπτυξη, ούτε και μέτρα όμως που επιθυμούσε η κυβέρνηση.

Η κυρία Γεροβασίλη σημείωσε ότι υπάρχει ακόμα διάσταση με τους δανειστές για τα «κόκκινα δάνεια», ενώ απέκλεισε το σενάριο να "σπάσει" η αξιολόγηση, εκτός κι αν η Τρόικα δεν έχει πρόβλημα να αποσυνδέσει κάποιο κομμάτι από την ολοκλήρωσή της, η οποία πρέπει να γίνει μέχρι το Πάσχα.

Η κυρία Γεροβασίλη υποστήριξε, τέλος, ότι υπάρχουν βάσεις για ολοκλήρωση της συμφωνίας μέσα στα χρονοδιαγράμματα «και πάντως πριν το τέλος Απριλίου» υπενθυμίζοντας ότι το Σαββατοκύριακο έρχονται στην Αθήνα οι επικεφαλής των ελεγκτών προκειμένου από Δευτέρα να ξεκινήσουν εκ νέου οι διαπραγματεύσεις.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news