facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Σε «νέα» Ειδομένη μετατρέπεται το λιμάνι του Πειραιά - Πάνω από 5100 οι πρόσφυγες και μετανάστες

Σε «νέα» Ειδομένη μετατρέπεται το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας καθώς ήδη οι πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στο άτυπο κέντρο φιλοξενίας του λιμανιού του Πειραιά αριθμούν πάνω από 5.100 ανθρώπινες ψυχές. 

Ίδια παραμένει η εικόνα και σήμερα στις προβλήτες του Πειραιά όπου έχουν εγκατασταθεί χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες. 



Οι εικόνες είναι χαρακτηριστικές με τους ανθρώπους να περιμένουν στην ουρά για ένα πιάτο φαΐ ενώ οι μητέρες περιμένουν υπομονετικά να εμβολιάσουν τα παιδιά τους για την αποφυγή των ιώσεων. 

Οι σκηνές που βρίσκονται μπροστά από κάθε προβλήτα πλέον είναι αμέτρητες και οι άνθρωποι στοιβάζονται μέσα σε αυτές για να προστατευτούν από τις καιρικές συνθήκες.  



Η Ε1, η Ε2 και σχεδόν όλα τα κτίρια των σταθμών επιβατών του ΟΛΠ είναι κατειλημμένα από τους ταλαιπωρημένους ανθρώπους και δημιουργούνται μεγάλα προβλήματα όπως με το θέμα του εξαερισμού των κτηρίων αφού από την πολυκοσμία η δυσοσμία είναι έντονη και ελλοχεύει κινδύνους για την υγεία των ανθρώπων και των μικρών παιδιών.

Οι πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν μπει και μένουν μέσα στους σταθμούς αυτούς δεν αποχωρίζονται τις θέσεις τους καθώς εάν βγουν έξω θα χάσουν τον χώρο τους.  


Μάλιστα οι συνθήκες είναι τόσο άσχημες που χθες δύο πρόσφυγες βούτηξαν στην θάλασσα για να πλυθούν όμως το λιμενικό έσπευσε και τους έβγαλε έξω από το λιμάνι. 

Αξιοσημείωτη είναι και η προσπάθεια ορισμένων οργανώσεων όπως του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού που σε συνεργασία με το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Αθήνας και το Χαμόγελο του Παιδιού κάνουν ότι μπορούν για να βοηθήσουν την κατάσταση κάτι όμως που φαίνεται ως βάρκα στον ωκεανό.  

Η πολιτεία προσπαθεί με κάθε τρόπο να διαχειριστεί την κατάσταση με την μεταφορά των ανθρώπων σε κέντρα φιλοξενίας της Αττικής που παρόλα αυτά δεν τα καταφέρνει καθώς ο αριθμός ολοένα και γιγαντώνεται με την έλευση νέων προσφυγών και μεταναστών στην χώρα μας. 




protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news