facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Με την επαναπροώθηση 500 ατόμων αρχίζει τη Δευτέρα η συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας

Με την επαναπροώθηση περίπου 500 προσφύγων και μεταναστών από την Ελλάδα στην Τουρκία σχεδιάζεται να αρχίσει τη ερχόμενη Δευτέρα η εφαρμογή της συμφωνίας μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας για το προσφυγικό, όπως επιβεβαίωσε εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σύμφωνα με ανταπόκριση του Αθηναϊκού Πρακτορείου.

Οι επαναπροωθήσεις θα βασίζονται στην αρχή του «ένας για έναν», που σημαίνει ένας σύρος πρόσφυγας που ήδη φιλοξενείται στη γείτονα χώρα θα μετεγκαθίσταται στην Ευρώπη για κάθε έναν Σύρο που θα επαναπροωθήται στην Τουρκία από τα ελληνικά νησιά.

Όσον αφορά τα κενά που εξακολουθούν να υπάρχουν στο νομικό πλαίσιο τόσο της Ελλάδας όσο και της Τουρκίας, η εκπρόσωπος του αρμόδιου επίτροπου Δημήτρη Αβραμόπουλου, δήλωσε ότι η Αθήνα έχει διαβεβαιώσει την Κομισιόν ότι θα περάσει το σχετικό νομοσχέδιο πριν τη Δευτέρα.

Όσον αφορά την τουρκική πλευρά, η εκπρόσωπος Μπερτό δήλωσε ότι η Άγκυρα έχει διαβεβαιώσει την Επιτροπή ότι θα έχει εφαρμόσει έως τις 4 Απριλίου όλες τις απαραίτητες τροποποιήσεις που απαιτούνται.

Όταν ρωτήθηκε συγκεκριμένα αν οι αλλαγές που προωθεί η Άγκυρα θα προσφέρουν τις απαιτούμενες νομικές προστασίες και τους μη Σύρους – κάτι που εξ αρχής έχει καταγγελθεί ως μέγα κενό από φιλανθρωπικές οργανώσεις – η κ. Μπερτό απάντησε λιτά ότι η Τουρκία έχει δεσμευθεί ότι θα υλοποιήσει όλες τις «απαραίτητες αλλαγές για την εφαρμογή της συμφωνίας».

Υπογράμμισε πάντως ότι σε κάθε περίπτωση η τουρκική πολιτική απέναντι σε πρόσφυγες και μετανάστες θα πρέπει να συμμορφώνεται με τα διεθνή στάνταρ.

skai

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news