facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Πάνω από 50.000 πρόσφυγες στην Ελλάδα και οι Τούρκοι τον... χαβά τους

Μετ’ εμποδίων φαίνεται ότι ξεκίνησε από το πρώτο κιόλας 24ωρο η εφαρμογή της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης και Αγκυρας για το προσφυγικό, καθώς χθες (20/3) τέθηκε σε ισχύ η διάταξη που προβλέπει ότι όσοι πλέον καταφτάνουν στα ελληνικά νησιά υπάγονται σε καθεστώς επιστροφής στην Τουρκία.

Την ώρα που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η επιχείρηση μεταφοράς προσφύγων και μεταναστών από τα παράλια της χώρας μας στα ηπειρωτικά, συνολικά 1.650 άνθρωποι έφτασαν από την Τουρκία σε Μυτιλήνη, Χίο και Σάμο την Κυριακή.

Ενδεικτικό της ελληνικής προσπάθειας είναι ότι μέσα σε μία ημέρα, από τους συνολικά 8.236 εγκλωβισμένους στα νησιά, 4.000 μεταφέρθηκαν ήδη στην ενδοχώρα.



Η γιγαντιαία διαδικασία συνεχίζεται και σήμερα, με την άφιξη του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», που μετέφερε 1.433 μετανάστες και πρόσφυγες από τη Μυτιλήνη, στο λιμάνι της Ελευσίνας.

Στο μεταξύ, στη Χίο έφτασαν ήδη οι έξι αξιωματικοί της τουρκικής αστυνομίας, για να εγκατασταθούν στο hot spot της περιοχής, με αρμοδιότητα την εποπτεία της διαδικασίας επανεισδοχής.



Tην Κυριακή, πάντως, στην Παναγία Οινουσσών, έγινε καταδίωξη Τούρκων δουλεμπόρων από Έλληνες λιμενικούς, κατά τη διάρκεια της οποίας οι αξιωματικοί άνοιξαν πυρ κατά των διακινητών, επειδή δεν υπάκουσαν στις εντολές τους για να καταφέρουν, στη συνέχεια, να τους ακινητοποιήσουν.

Δεν έλειψαν, ωστόσο, και τα προβλήματα, στην καταγραφή των 1.167 προσφύγων και μεταναστών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν από την Αθήνα στο κέντρο φιλοξενίας που δημιουργήθηκε στην περιοχή του παλαιού στρατιωτικού αεροδρομίου στο προάστιο Κατσικά Ιωαννίνων.



Πολλοί ήταν εκείνοι που αρνήθηκαν να μπουν στις σκηνές, υποστηρίζοντας ότι ο χώρος είναι ακατάλληλος, χωρίς θέρμανση και δίχως επαρκή ηλεκτροφωτισμό, ενώ γιατροί που βρίσκονται στο χώρο επισήμαναν ότι πολλά μικρά παιδιά ήταν άρρωστα.

Η κατάσταση «εκτονώθηκε» με την αποχώρηση περίπου 150 ανθρώπων οι 80 από τους οποίους μετέβησαν στα ΚΤΕΛ για να επιστρέψουν ορισμένοι στην Αθήνα και άλλοι στην Θεσσαλονίκη, με τους υπόλοιπους να κατευθύνονται πεζή προς τα Ιωάννινα.


real

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news