facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Ασφυκτική παραμένει η κατάσταση στο λιμάνι του Πειραιά - Ξεπερνούν τους 4.000 οι πρόσφυγες

Περίπου πέντε ώρες διήρκησε η επιβίβαση προσφύγων και μεταναστών σε πούλμαν με κατεύθυνση από το λιμάνι του Πειραιά προς τα Τρίκαλα, τη Λάρισα και τον Άγιο Ανδρέα στην Αττική. Συνολικά εκτελέστηκαν 12 δρομολόγια με τα τελευταία πούλμαν να αναχωρούν λίγο πριν τις 15:00. Και με τα 12 λεωφορεία μεταφέρονται, συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων, 631 άτομα προς κέντρα φιλοξενίας στις ανωτέρω περιοχές. 



Αξίζει να σημειωθεί πως αρχικά οι άνθρωποι αυτοί νόμιζαν πως θα μεταφερθούν στην Ειδομένη. Όταν οι αρμόδιες αρχές τους εξήγησαν ότι μεταφέρονται σε χώρους φιλοξενίας κι όχι στα σύνορα, δεν έλειψαν οι αντιδράσεις με κάποιους να κατεβαίνουν από τα οχήματα γεμάτοι αγανάκτηση.


Στο μεταξύ, ασφυκτική παραμένει η κατάσταση στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, όπου έχουν βρει προσωρινό καταφύγιο χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες. Ο αριθμός τους αυτή τη στιγμή υπολογίζεται ότι αγγίζει τις 4.000. Οι νέες αφίξεις καθημερινώς από τα νησιά του Αιγαίου συνεχώς και οξύνουν το πρόβλημα με το λιμάνι του Πειραιά να έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο hotspot.


Οι συνθήκες διαβίωσης προσφύγων και μεταναστών, παράλληλα, στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας είναι άθλιες με τους ανθρώπους αυτούς να δέχονται τα βασικά κυρίως από εθελοντικές οργανώσεις κι από απλούς ανθρώπους. Χθες το βράδυ, η βροχή ανάγκασε πολλούς να κοιμηθούν μέσα στο κρύο στήνοντας τις σκηνές τους όπου υπήρχε σκέπαστρο, αλλά ακόμη και στο τσιμέντο.












protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news