facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Εως 36 δόσεις στη ΔΕΗ, χωρίς προκαταβολή

Ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών ηλεκτρικού ρεύματος που θα περιλαμβάνει μηδενική προκαταβολή, δόσεις μέχρι 36 μήνες και χωρίς πλαφόν στο ύψος του καταβαλλόμενου ποσού για όσους κάνουν αιτήσεις από τον Απρίλιο έως και τον Ιούνιο, προβλέπει το νέο πρόγραμμα διακανονισμών της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους», η διοίκηση της επιχείρησης φέρεται να έχει καταλήξει στους βασικούς άξονες της νέας ρύθμισης κατόπιν και των σχετικών κατευθύνσεων για ευνοϊκότερους τρόπους πληρωμής που έχει δώσει ο αρμόδιος υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν πηγές του «Εθνους», το πρόγραμμα διακανονισμών θα ξεκινήσει από την 1η Απριλίου και μέχρι το τέλος του Ιουνίου θα δίνεται η δυνατότητα στους οφειλέτες με απλήρωτους λογαριασμούς ρεύματος να υπαχθούν σε ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων ποσών σε 36 μηνιαίες δόσεις, χωρίς την υποχρέωση προκαταβολής αλλά και χωρίς ελάχιστο ύψος δόσης.

Ποιους αφορά

Η ρύθμιση αυτή θα αφορά τους καταναλωτές με υψηλό βαθμό συνέπειας και συγκεκριμένα εκείνους που ανήκουν στην κατηγορία της προκαταβολής ποσού ίσου με το 10% της συνολικής ληξιπρόθεσμης οφειλής.

Για όσους επιλέξουν να ενταχθούν σε ρύθμιση από τον Ιούλιο, λένε οι ίδιες πληροφορίες, θα ισχύει ο ανώτατος αριθμός των 36 δόσεων αλλά με την υποχρέωση καταβολής ποσού ίσου με το 5% του συνολικού απλήρωτου λογαριασμού.

Σε σχέση με εκείνους που ανήκουν στον χαμηλότερο βαθμό συνέπειας, π.χ. εκείνοι που έχουν εντοπιστεί να κλέβουν ρεύμα, οι τελικές εισηγήσεις θέλουν να μη μειώνεται το ποσοστό της προκαταβολής, που σήμερα ανέρχεται στο 50%, ενώ αμετάβλητος θα παραμείνει και ο ανώτατος αριθμός των μηνιαίων δόσεων. Σκοπός του ευνοϊκού προγράμματος για διάστημα τριών μηνών, είναι η προσέλκυση όσο το δυνατό μεγαλύτερου αριθμού οφειλετών και φυσικά η ταχύτατη από τη ΔΕΗ άντληση ρευστότητας.

Τα χρέη

Το ύψος των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τη ΔΕΗ υπολογίζεται σε 2,2 με 2,3 δισ. ευρώ, ενώ πρόσφατα ο πρόεδρος της εταιρείας Μανώλης Παναγιωτάκης ανακοίνωσε για τους αγρότες ρύθμιση που περιλαμβάνει μηδενική προκαταβολή και μηνιαίες καταβολές που δεν θα ξεπερνούν τις 36.

real

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news