facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Στα 300 ευρώ με 15 χρόνια ασφάλισης «κλειδώνει» η εθνική σύνταξη

Στα 300 ευρώ φαίνεται να «κλειδώνει» η εθνική σύνταξη με 15 χρόνια ασφάλισης, σύμφωνα με πληροφορίες.

Πήγες του υπουργείου Εργασίας διευκρινίζουν ότι το ποσό της εθνικής σύνταξης θα αρχίζει με τον αριθμό 3, ωστόσο το τελικό πόσο καθοριστεί από τα τελικά ποσοστά αναπλήρωσης.

Από εκεί και πάνω, η εθνική σύνταξη θα διαμορφωθεί στα 384 ευρώ με 20 χρόνια ασφάλισης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, περικοπές αναμένεται να υποστούν οι υψηλές επικουρικές συντάξεις, ενώ το πλέγμα προστασίας αναμένεται να κυμανθεί από 1.300 έως 1.400 ευρώ μικτά στο άθροισμα κύριας και επικουρικής σύνταξης.

Σε ό,τι αφορά την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών για τις επικουρικές συντάξεις, δανειστές και ελληνική πλευρά φαίνεται να συγκλίνουν στο 1%.

Για πρόοδο σε όλα τα θέματα που αφορούν το ασφαλιστικό έκανε λόγο ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος μετά την πολύωρη νέα συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους των θεσμών, καθώς συνεχίζονται οι προσπάθειες για ταχεία ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Ο υπουργός Εργασίας εξέφρασε την ελπίδα ότι οι εκκρεμότητες θα κλείσουν σε επόμενη συνάντησή τους το Σάββατο.

Σύμφωνα με τον κ. Κατρούγκαλο, υπήρξε πρόοδος σε ό,τι αφορά τα ποσοστά αναπλήρωσης και τις επικουρικές συντάξεις, ενώ σχετικά με την αύξηση των εισφορών, ο υπουργός είπε ότι δεν υπήρξε κάθετη άρνηση των θεσμών.

Κλείνοντας, ο κ. Κατρούγκαλος ανέφερε ότι δεν μπορεί να επέλθει συμβιβασμός χωρίς αμοιβαίες υποχωρήσεις.

Την αισιοδοξία του ότι θα υπάρξει συμφωνία για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης εξέφρασε ο ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί.

«Δουλεύουμε σκληρά στην Αθήνα. Πιστεύουμε ότι πρέπει και μπορεί να βρεθεί λύση» επισήμανε σχετικά, σε δήλωσή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

skai

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news