facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016

Βίτσας: Σήμερα απορρίπτεται περί το 30% των αιτήσεων ασύλου

Τη δημιουργία ενός «μηχανισμού συντονισμού μεταξύ των περιφερειών, των δήμων, των ανθρωπιστικών οργανώσεων ώστε να έχει η Ελλάδα έναν σύγχρονο και αποτελεσματικό μηχανισμό πολιτικής προστασίας και το κατάλληλο νομοθετικό πλαίσιο, για κάθε ενδεχόμενο», ανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Δημήτρης Βίτσας σε συνέντευξη του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», αναφερόμενος στην προσφυγική - μεταναστευτική κρίση.

Σχολίασε εξάλλου ότι «δεν μπορεί η διαχείριση τέτοιων κρίσεων να βρίσκεται υπό την ευθύνη των Ενόπλων Δυνάμεων για μεγάλο διάστημα».

Ο κ. Βιτσας χαρακτήρισε λάθος η Ελλάδα να συνδέσει το προσφυγικό με την αξιολόγηση ή η Τουρκία με άλλα ζητήματα που την απασχολούν.

Κατέστησε σαφές ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το διεθνές δίκαιο όσον αφορά στον καθορισμό των δικαιωμάτων των προσφύγων και των μεταναστών. Μάλιστα ο υπουργός παρατήρησε ότι «το 2008, η Ελλάδα απέρριπτε το 99% των αιτημάτων ασύλου και χαρακτήρισε βελτίωση πως έχει περιοριστεί στο 75% το ποσοστό αυτό».

Παράλληλα επισήμανε ότι «πρέπει να καλλιεργηθεί η νοοτροπία και το κατάλληλο νομοθετικό πλαίσιο που θα επιτρέψει μια ακριβοδίκαιη διαδικασία, γεγονός που σημαίνει πως σήμερα το ποσοστό απορρίψεων - αιτημάτων ασύλου - μπορεί να κυμαίνεται στο 30%».

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας ζήτησε εκ νέου ενεργοποίηση της τουρκικής Ακτοφυλακής και αποτελεσματικότερη επίβλεψη από τη ΝΑΤΟϊκή δύναμη στο Αιγαίο.

«Σε πρακτικό επίπεδο η συμφωνία θα συγκρατήσει την προσφυγική ροή σε ένα μέγεθος διαχειρίσιμο για το μέγεθος και τις οικονομικές δυνατότητες της χώρας μας. Η Τουρκία μπορεί να κάνει εύκολα αναχαίτιση στα τουρκικά παράλια, χωρίς να βάζει σε κίνδυνο τη ζωή των ανθρώπων», ανέφερε σχετικά, ενώ επανέλαβε ότι ταυτόχρονα «πρέπει να συνεχίσουμε να διεκδικούμε να μην υπάρχουν κλειστά σύνορα στη βάση της Σύμβασης της Γενεύης».

skai

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news