facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Χίος: Αφίχθησαν πάνω από χίλιοι πρόσφυγες σε ένα 24ωρο

Πλημμύρισαν και πάλι από πρόσφυγες και μετανάστες οι ακτές της Χίου, καθώς η βελτίωση – από χθες το βράδυ – των καιρικών συνθηκών έφερε δεκάδες βάρκες στο νησί.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του λιμεναρχείου Χίου ο συνολικός αριθμός των αφιχθέντων τις τελευταίες ώρες υπερβαίνει τους 1200 – εκ των οποίων περίπου οι μισοί περισυλλέγησαν (διασώσεις) από τα σκάφη του Λιμενικού στη θαλάσσια περιοχή, ενώ οι άλλοι είχαν αποβιβασθεί στις ακτές.

Οι εξελίξεις αυτές και με το δεδομένο ότι στο νησί βρίσκονταν άλλοι 1050 πρόσφυγες και μετανάστες θέτουν σε σκληρή δοκιμασία τις δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, αφού πλέον οι αριθμοί αρχίζουν και ανεβαίνουν σε επίπεδα μη διαχειρίσιμα. Άλλωστε, οι επίσημη εκδοχή του συντονιστικού οργάνου κάνει λόγο για δυνατότητες φιλοξενίας 1100 ατόμων, ενώ πλέον ο συνολικός αριθμός έχει ανέλθει σε τουλάχιστον 2.250 άτομα.

Το γεγονός της σχεδόν πλήρους διακοπής στην έκδοση εισιτηρίων για τον Πειραιά, χθες Τρίτη έφυγαν μόλις 50 άτομα με το τακτικό ακτοπλοϊκό δρομολόγιο, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε μη προβλέψιμε και εξαιρετικά δύσκολες καταστάσεις.

Στο νησί βρίσκονται πλέον συγκεντρωμένοι περισσότεροι από 2.250 πρόσφυγες και μετανάστες, καθιστώντας – πλέον – επιτακτικό το ζήτημα να αρθεί το ιδιότυπο εμπάργκο στην έκδοση εισιτηρίων και στην αναχώρησή τους για τον Πειραιά.

astraparis

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news