facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

Παράταση έως τα τέλη του 2016 για το «Βοήθεια στο Σπίτι»

Τη διαβεβαίωση ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας για τη συνέχιση απασχόλησης του προσωπικού των Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) έδωσε το υπουργείο Εργασίας.

Αφορμή δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν και αναφέρονταν στη διακοπή της λειτουργίας και της απασχόλησης του προσωπικού των ΚΗΦΗ, που λειτουργούν σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Το υπουργείο γνωστοποίησε ότι για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» έχει προβλεφθεί παράταση της λειτουργίας του έως το τέλος του 2016 και πρόκειται να ενταχθεί και αυτό στο νέο ενιαίο σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας ηλικιωμένων.

Όπως διευκρινίζει το υπουργείο, «τα ΚΗΦΗ είναι μία από τις δομές-δράσεις κοινωνικής ένταξης και καταπολέμησης των διακρίσεων που εντάχθηκαν στα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα, στο πλαίσιο του Θεματικού Στόχου 9 και θα χρηματοδοτηθούν από το νέο ΕΣΠΑ 2014-2020, ενώ με ΠΝΠ (αρ. 5, ΦΕΚ 182Α/24-12-2015) ρυθμίστηκε η συνέχιση της λειτουργίας τους με χρηματοδότηση από εθνικούς πόρους, μέχρι τις 31-06-2015.

Λόγω της πρόθεσης της Πολιτείας να εφαρμόσει σύντομα ένα νέο ενιαίο σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας των ηλικιωμένων, που θα φέρει αλλαγές στον τρόπο παροχής μέριμνας στην τρίτη ηλικία, δημιουργώντας νέα καινοτόμα σχήματα και νέους τρόπους κάλυψης των αναγκών, όπου θα ενσωματωθούν όλες οι σχετικές δομές και προγράμματα, τα ΚΗΦΗ θα χρηματοδοτηθούν, ως έχουν, από το ΕΣΠΑ 2014-2020 για έναν χρόνο, μέχρι να τεθεί σε εφαρμογή το νέο σύστημα».

Newsroom ΔΟΛ

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news