facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Πρόστιμο-μαμούθ €167 εκατ. από την ΕΕ στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Νέο πρόστιμο, ύψους 167 εκατομμυρίων ευρώ, καταλογίστηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, όπως έκανε γνωστό ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, στη Βουλή, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Γρεβενών του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστου Μπγιάλα, σχετικά με τις άδειες πρόχειρων καταλυμάτων που αφορούν μετακινούμενους κτηνοτρόφους.

«Καλούμαστε να πληρώσουμε πρόστιμα 375 εκατομμυρίων ευρώ για την περίοδο 2008-2011, στο θέμα της διαχείρισης των βοσκοτόπων» ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και πρόσθεσε πως «αιφνιδιαστικά, τις τελευταίες ημέρες, ήρθε άλλο ένα πρόστιμο από την ΕΕ για την περίοδο 2012-2013, ύψους 167 εκατομμυρίων ευρώ και δεν ξέρουμε τι άλλο μας περιμένει ακόμη για την περίοδο του 2014».

Στη συνέχεια, ο κ. Αποστόλου σημείωσε ότι κατά το παρελθόν έγιναν πολλά λάθη, με αποτέλεσμα η χώρα μας να δέχεται διαρκώς πρόστιμα, συμπληρώνοντας ότι δεν είχε δοθεί η απαιτούμενη βαρύτητα στη διαχείριση των βοσκοτόπων.

Σε ό,τι αφορά το θέμα των πρόχειρων καταλυμάτων, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης δεσμεύτηκε πως θα γίνουν οι αναγκαίες βελτιώσεις στο νομικό πλαίσιο, ώστε να μη δημιουργούνται προβλήματα στους παραγωγούς και τόνισε ότι η κυβέρνηση θέλει να στηρίξει την ελληνική αγροτική παραγωγή και κυρίως την αιγοπροβατοτροφία.

newmoney

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news