facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Με χειροπέδες έφθασαν στον Πειραιά 131 πρόσφυγες-Διαψεύδει η κυβέρνηση

Δεμένοι καταγγέλλουν ότι μεταφέρθηκαν μέσα στο Blue Star 1 από τη Λέσβο στον Πειραιά 131 πρόσφυγες από το Αφγανιστάν και το Πακιστάν. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στους πρόσφυγες είχαν τοποθετηθεί πλαστικές χειροπέδες μιας χρήσης. Διαψεύδει ο εκπρόσωπος του Συντονιστικού Γ.Κυρίτσης ότι συνέβη αυτό εν πλω. Οι 131 μεταφέρθηκαν από το καράβι στο κέντρο κράτησης Κορίνθου με κλούβες της αστυνομίας.

Νωρίς το πρωί της Τρίτης, ένας εκ των 131 προσφύγων μίλησε στο Mega και κατήγγειλε ότι όλοι είναι δεμένοι. Ανέφερε ότι πέρασαν από την Τουρκία στην Ελλάδα πριν από μερικές μέρες και πως δεν έχουν τα απαραίτητα έγγραφα. Ο ίδιος ανέφερε ότι πλήρωσαν 1.000 στους διακινητές για να τους περάσουν στα ελληνικά νησιά.

Στο Mega μίλησε ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού, αντιπλοίαρχος Νίκος Λαγκαδιανός, ο οποίος ανέφερε ότι την μεταφορά έχει αναλάβει το Μεταγωγών και πως δεν εμπλέκεται το Λιμενικό Σώμα.

Ο εκπρόσωπος του Συντονιστικού Οργάνου για την προσφυγική κρίση Γ.Κυρίτσης διέψευσε, πάντως, ότι οι 131 πρόσφυγες ήταν δεμένοι με πλαστικές χειροπέδες μιας χρήσης εν πλω. Όπως τόνισε, αυτό είναι κάτι που απαγορεύεται.

Ο ίδιος ανέφερε ότι οι χειροπέδες μπήκαν για τη μεταφορά τους στις κλούβες με τις οποίες θα μεταφερθούν σε κέντρα κράτησης. Σημείωσε, δε, ότι μέσα στο καράβι, βρίσκονταν περιορισμένοι σε χώρο που φυλασσόταν.

Απο το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η χρήση χειροπέδων αποδίδεται στο γεγονός οτι πρόκειται για κρατούμενους και η μεταφορά κρατουμένων γίνεται πάντα με χειροπέδες, σύμφωνα με τον κανονισμό. Διευκρινίστηκε επίσης ότι κατά την διάρκεια του ταξιδιού απο την Μυτιλήνη οι μετανάστες δεν φορούσαν χειροπέδες, γιατί εκτός των άλλων απαγορεύεται, αλλά ήταν απλώς υπό την επιτήρηση των αστυνομικών που τους συνόδευαν.

Όταν έφτασαν στον Πειραιά, οι αστυνομικοί τους φόρεσαν προσωρινά χειροπέδες έως ότου φτάσουν οι κλούβες της Αστυνομίας, που τους μετέφεραν στην Κόρινθο. Όπως έγινε γνωστό απο την Αστυνομία, πρόκειται για υπηκόους Πακιστάν και και άλλων εθνικοτήτων, οι οποίοι κρατούνται για να επαπροωθηθούν στις χώρες καταγωγής τους.

Newsroom ΔΟΛ

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news