facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

Δραματική η κατάσταση για σχεδόν 13.000 εγκλωβισμένους πρόσφυγες στην Ειδομένη

Δραματική παραμένει η κατάσταση στην Ειδομένη, όπου περίπου 12.500 πρόσφυγες και μετανάστες να προσπαθούν να επιβιώσουν υπό αντίξοες συνθήκες, εκτεθειμένοι στα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Εκατοντάδες οικογένειες διανυκτερεύουν σε χωράφια της περιοχής, χωρίς αντίσκηνα ή αρκετές προμήθειες, ενώ υπάρχουν φόβοι ότι ο συνδυασμός κρύου και ανεπαρκών υποδομών μπορεί να προκαλέσει επιδημίες ανάμεσα στους πρόσφυγες.

Μη κυβερνητικές οργανώσεις και εθελοντές προσπαθούν να παράσχουν στους πρόσφυγες φαρμακοϊατρική περίθαλψη και τρόφιμα.


Χθες Παρασκευή, από τις 6:00 το πρωί έως τις 18:00 το απόγευμα, οι Αρχές της ΠΓΔΜ επέτρεψαν την είσοδο σε μόλις 84 πρόσφυγες, τη στιγμή που οι εισροές στα ελληνικά νησιά παραμένουν μεγάλες.

Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσαν το πρωί του Σαββάτου δύο επιβατηγά πλοία μεταφέροντας 975 μετανάστες και πρόσφυγες από Χίο και Μυτιλήνη.

Στο λιμάνι του Πειραιά αναμένεται αργότερα και το επιβατηγό πλοίο «Διαγόρας», που μέχρι στιγμής έχει παραλάβει 54 μετανάστες και πρόσφυγες από την Κω.

Σύμφωνα με στοιχεία του Συντονιστικού Κέντρου Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης, στο λιμάνι βρίσκονται περισσότεροι από 3.000 πρόσφυγες. Ο ΟΛΠ έχει διαθέσει πέντε στεγασμένους χώρους για τη φιλοξενία των μεταναστών και των προσφύγων.

Στην πύλη Ε-2 αναμένεται σήμερα με πρωτοβουλία της αντιπεριφέρειας Πειραιά να στηθεί προκάτ οικισμός, από όπου θα γίνεται ο συντονισμός και η διαχείριση των αναγκών στους σταθμούς όπου φιλοξενούνται οι πρόσφυγες.

Επίσης, η περιφέρεια Αττικής μετά από επικοινωνία με γενική γραμματεία Εμπορίου προχωράει στη δημιουργία μεγάλου αποθηκευτικού χώρου κοντά στο Ταεκβοντό όπου θα συγκεντρώνονται όλες οι προμήθειες της ανθρωπιστικής βοήθειας που αποστέλλονται από ιδιωτικές εταιρείες, δήμους και φορείς, προκειμένου να γίνει ορθολογική διαχείριση και κατανομή όπου χρειάζεται.

skai

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news