facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Κατρούγκαλος: «Μαχαίρι» σε συντάξεις άνω των 1.300 ευρώ

Μαχαίρι σε κύριες και επικουρικές συνάξεις άνω των 1.300 ευρώ προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, εγκαταλείποντας άλλη μια «κόκκινη γραμμή» της κυβέρνησης.
Ο υπουργός Εργασίας χαρακτήρισε «αναγνωριστική» την χθεσινή συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους των θεσμών, λέγοντας πως διαμορφώθηκε μια ατζέντα.
AdTech Ad
«Είναι απόλυτη "κόκκινη" γραμμή», τόνισε, ο Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας «στο Κόκκινο». «Δεν πρόκειται να υπάρξουν μειώσεις για όσους έχουν συντάξιμες αποδοχές μέχρι 1.300 ευρώ, με τις κύριες συντάξεις να μην υφίστανται καμία μείωση και τις επικουρικές να προστατεύονται στοχευμένα», είπε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Κατρούγκαλος ανέφερε ότι τα περισσότερα θέματα είναι ανοιχτά και ο ίδιος ζήτησε να ξεκινήσει άμεσα η διαπραγμάτευση στα πρώτα τρία, όπου υπάρχει η μεγαλύτερη απόσταση.

Ποιο συγκεκριμένα τα θέματα είναι:

  1. Ο χαρακτήρας του ασφαλιστικού συστήματος, καθώς οι δανειστές προωθούν την αναλογικότητα ενώ η ελληνική πλευρά την αναδιανεμητικότητα, η εθνική σύνταξη και οι συντελεστές αναπλήρωσης.
  2. Η ρύθμιση των θεμάτων της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις, όπου όπως είπε «τα καλά νέα είναι ότι δεν θα μειωθούν κύριες συντάξεις»
  3. Η συζήτηση των συμπληρωματικών βελτιώσεων που προωθεί η κυβέρνηση μετά τον διάλογο με την κοινωνία και συγκεκριμένα οι νέες ρυθμίσεις για τους αγρότες και τους ελεύθερους επαγγελματίες
  4. Οι επικουρικές συντάξεις, όπου οι δανειστές έθεσαν και πάλι θέμα αύξησης των εισφορών
Ο Γιώργος Κατρούγκαλος πάντως χαρακτήρισε «αδιαμφισβήτητο» το ότι θα σωθούν και οι επικουρικές συντάξεις.
newsbomb

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news