facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Διέρρευσε λίστα με ονόματα 125 ελεγκτών του μετρό - Σε συναγερμό η ΕΛΑΣ

«Δεν είναι ένα μεμονωμένο φαινόμενο. Αυτό έχει γίνει στο παρελθόν πολλές φορές. Έχουμε τραυματισμούς, έχουμε προπηλακισμούς, έχουμε ανθρώπους που τους έχουν στείλει στο νοσοκομείο με σοβαρούς τραυματισμούς», σχολίασε ο Πρόεδρος των εργαζομένων στον ΗΣΑΠ, Λευτέρης Ρενιέρης, αναφορικά με τα ονόματα 125 ελεγκτών του μετρό που έδωσε στη δημοσιότητα ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

«Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό. Κάθε μέρα να έχουμε ξυλοδαρμούς των ελεγκτών», είπε ο κ. Ρενιέρης στην πρωινή εκπομπή του mega και συνέχισε: «Προφανώς χρειαζόμαστε μεγαλύτερη φύλαξη από την Αστυνομία.

Υπενθυμίζουμε ότι, τα ονόματα 125 ελεγκτών του Μετρό έδωσε στη δημοσιότητα ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου η ομάδα κουκουλοφόρων που έσπασε με βαριοπούλες τα μηχανήματα έκδοσης και ακύρωσης εισιτηρίων στο σταθμό του Μετρό στο Μοναστηράκι.

Στο κείμενο που συνοδεύει τη λίστα των ονομάτων αναφέρεται ότι «αν γνωρίζεις κάποιον στη γειτονιά σου, στην πολυκατοικία σου, συμπεριφέρσου του ανάλογα».

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εμφανίζονται ιδιαίτερα θορυβημένοι από το νέο «χτύπημα» της συγκεκριμένης ομάδας, καθώς όπως λένε με τον τρόπο αυτό απειλούνται άμεσα οι ελεγκτές που καθίστανται στόχος καταδρομικών επιθέσεων.

«Υπάρχει και μία άλλη πραγματικότητα που τη χτίζουμε ήδη μέσα στις κοινότητές μας. Άρνηση πληρωμής εισιτηρίου, παραχώρηση του στον συνεπιβάτη, σαμποτάζ στα ακυρωτικά μηχανήματα, φάπες στους ελεγκτές», γράφουν στο κείμενό τους οι κουκουλοφόροι που στις 12 Μαρτίου 2016 είχαν προκαλέσει με βαριοπούλες ζημιά πολλών χιλιάδων ευρώ στο Μοναστηράκι.

Η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. αποφάσισε την ενίσχυση της φύλαξης των σταθμών του Μετρό και του Ηλεκτρικού Σιδηρόδρομου, καθώς υπάρχει φόβος για εκδήλωση νέων επιθέσεων.

Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., της Κρατικής Ασφάλειας αλλά και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) έχουν διαταχθεί να περιπολούν σε όλους τους κεντρικούς σταθμούς.

Υπενθυμίζεται ότι το μπαράζ των καταδρομικών επιθέσεων ξεκίνησε στις 11 Μαρτίου από τον σταθμό του μετρό στον Κεραμεικό, όταν άγνωστοι με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους μπήκαν στο εσωτερικό του σταθμού και με βαριοπούλες κατέστρεψαν αυτόματους πωλητές εισιτηρίων και ακυρωτικά μηχανήματα, ενώ έγραψαν συνθήματα στους τοίχους.

Μόλις ένα εικοσιτετράωρο αργότερα περίπου 20 κουκουλοφόροι προκάλεσαν εκτεταμένες φθορές στον σταθμό του μετρό και του ΗΣΑΠ στο Μοναστηράκι. Έσπασαν μηχανήματα αυτόματης πώλησης εισιτηρίων, ακυρωτικά μηχανήματα, ΑΤΜ αλλά και το γραφείο του σταθμάρχη, πριν φύγουν ανενόχλητοι προς άγνωστη κατεύθυνση.

Ο κύκλος των επιθέσεων έκλεισε το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, όταν άγνωστοι προκάλεσαν φθορές στον σταθμό του ηλεκτρικού στον Άγιο Ελευθέριο.

real

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news