facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Σταματούν οι διημερεύσεις φαρμακείων από 1η Μαΐου

Σταματούν από την 1η Μαΐου οι διημερεύσεις των φαρμακείων της Αττικής (8π.μ.-8μ.μ.) και παραμένουν μόνο οι διανυκτερεύσεις, με απόφαση που έλαβε σήμερα, Πέμπτη, το διοικητικό συμβούλιο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ).

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της ημέρας τα φαρμακεία θα μένουν ανοικτά μέχρι το μεσημέρι ή μέχρι αργά το βράδυ, εάν ο φαρμακοποιός έχει υιοθετήσει το διευρυμένο ωράριο. Όπως εξηγεί ο αντιπρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Γιάννης Δαγρές, το διοικητικό συμβούλιο του ΦΣΑ αναγκάστηκε να λάβει αυτή την απόφαση, καθώς υπήρχε δυσκολία να συμπληρωθούν οι καρτέλες για διημέρευση των φαρμακείων, εξαιτίας του ελεύθερου και διευρυμένου ωραρίου.

Η εξέλιξη αυτή θα δυσκολέψει πάντως τους πολίτες που θα ψάχνουν ανοιχτό φαρμακείο.

Ο κ. Δαγρές εκτιμά ότι πρόβλημα θα παρουσιαστεί και με τις 24ωρες εφημερίες, αφού καθημερινά, 365 μέρες το χρόνο, όπως λέει, χρειάζονται 120-150 φαρμακεία, ενώ για τις διημερεύσεις περίπου 450.

Μέχρι σήμερα, ο αριθμός των φαρμακείων που έχουν εξαιρεθεί από τις εφημερίες αγγίζει τα 500, από τα 3.000 συνολικά που λειτουργούν στο Λεκανοπέδιο και σύμφωνα με τον κ. Δαγρέ ο αριθμός αυτός συνεχώς μεγαλώνει.

«Αναγκαστικά θα μειωθούν και οι διανυκτερεύσεις, αφού υπάρχει δυσκολία συμπλήρωσης του καθημερινού καταλόγου» σημειώνει.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news