facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Τσακαλώτος κατά ΔNT: Μας πιέζει υπερβολικά

Νέα επίθεση κατά του ΔΝΤ εξαπέλυσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Στον απόηχο του άρθρου του Πολ Τόμσεν που ζητούσε τη λήψη περισσότερων δημοσιονομικών μέτρων, ο κ. Τσακαλώτος κατηγόρησε το Ταμείο ότι πιέζει την κυβέρνηση υπερβολικά.

«Το Ταμείο ζητεί μέτρα πέραν των συμφωνηθέντων το καλοκαίρι, δεν έχει νόημα οικονομικά αυτό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών σε εκδήλωση του BBC World Questions: Europe and Greece που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής.


«Το ΔΝΤ δεν είναι κοινωνικά ευαίσθητο» ανέφερε δε ο κ. Τσακαλώτος, ενώ χαρακτήρισε εκ νέου ως θέμα επιβίωσης για τη χώρα την αποτελεσματική αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.

Στο σημείο αυτό, αναφέρθηκε και στη λίστα Μπόργιανς, υποστηρίζοντας ότι το 2012 η προηγούμενη κυβέρνηση έκανε τα «στραβά μάτια».

Στο μεταξύ, αίτημα για ακύρωση του τρέχοντος προγράμματος που έχει η Ελλάδα με το Ταμείο κατέθεσε η κυβέρνηση, το οποίο και έχει γίνει αποδεκτό σύμφωνα με την Καθημερινή.

Σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, πρόκειται για μία απόφαση η οποία ελήφθη από κοινού, μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και του ΔΝΤ, με στόχο να αποφύγει η Ελλάδα την πληρωμή των διοικητικών επιβαρύνσεων που είχε το πρόγραμμα.


skai

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news