facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Δήμος Πέλλας προς κυβέρνηση για το Hot Spot: «Το στρατόπεδο που διάλεξες είναι μέσα στην πόλη»...

Με... λυρικό ύφος και σε β' ενικό πρόσωπο ο δήμος Πέλλας απευθύνεται στην κυβέρνηση με έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο για να εκφράσει την διαφωνία του με την απόφαση δημιουργίας hot spot προσφύγων σε συγκεκριμένο στρατόπεδο στα Γιαννιτσά. 

«Πρώτα ρωτάς, έπειτα συλλογίζεσαι, μετά αποφασίζεις. Καταρχήν ρωτάς!» είναι οι πρώτες λέξεις του κειμένου που καυτηριάζει τις αποφάσεις της κυβέρνησης, οι οποίες προφανώς ελήφθησαν χωρίς την γνώμη των τοπικών κοινωνιών που καλούνται πάντως να διαχειριστούν το πρόβλημα, παρέχοντας στους πρόσφυγες, εκτός από καταφύγιο και όλα τα απαραίτητα για μια αξιοπρεπή διαμονή, όσο διάστημα παραμένουν στα κέντρα αυτά ανά την επικράτεια. 

«Αν ρωτούσες, θα μάθαινες ότι το στρατόπεδο που διάλεξες είναι μέσα στην πόλη, δίπλα σε σχολεία, στεγάζει το ωδείο, τη δημοτική επιχείρηση και τις δύο δεξαμενές που υδροδοτούν την πόλη. Αν ρωτούσες, θα μάθαινες και θα αναθεωρούσες», γράφει ακόμα η επιστολή, ενώ επισημαίνετε πως «η προσφυγομάνα πόλη των Γιαννιτσών δεν θα ανεχθεί μαθήματα περί ανθρωπισμού από κλειστά γραφεία».
 
Το κείμενο κλείνει με μια προτροπή - συμβουλή, προς τους αρμοδίους: «Δε ρώτησες, δε συλλογίστηκες. Μέχρι σήμερα. Κάντο τώρα, Υπουργέ! Κάντο τώρα, γιατί εκλέχθηκες για να κυβερνάς και ελέγχεσαι για τις επιλογές σου. Και αυτή εδώ που αφορά στο hot spot του Δήμου Πέλλας είναι εντελώς λανθασμένη». 
 
Ολόκληρο το κείμενο του δήμου Πέλλας: HOT SPOT στο Δήμο Πέλλας.
Πρώτα ρωτάς, έπειτα συλλογίζεσαι, μετά αποφασίζεις.
Καταρχήν ρωτάς!
Όταν έρχονται ο μετανάστης και ο πρόσφυγας δε ρωτάνε, γιατί προσπαθούν να σώσουν τη ζωή τους ή δεν ενδιαφέρονται να μάθουν σε ποιούς φορτώνονται. Τους αρκεί που είναι σε χειρότερη θέση. Όταν όμως είσαι κυβέρνηση και σχεδιάζεις από το γραφείο σου, τότε ρωτάς. Ρωτάς όχι μόνο γιατί έτσι είναι η δημοκρατία αλλά γιατί έτσι επικοινωνούν οι άνθρωποι.
Ρωτάς: Μπορείς; Είναι κατάλληλος ο χώρος; Αντέχετε; Θα βοηθήσετε; Αν ρωτούσες, θα μάθαινες ότι το στρατόπεδο που διάλεξες είναι μέσα στην πόλη, δίπλα σε σχολεία, στεγάζει το ωδείο, τη δημοτική επιχείρηση και τις δύο δεξαμενές που υδροδοτούν την πόλη. Αν ρωτούσες, θα μάθαινες και θα αναθεωρούσες.

Έπειτα συλλογίζεσαι.
Πόσοι, για πόσο καιρό και που θα πάνε μετά, με ποιά υποστήριξη θα ζήσουν σε μια ανθρώπινη καθημερινότητα, με ποιά μέτρα ασφάλειας, σε ποιά ισορροπία ανάμεσα στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τις πολιτικές επιλογές και τις τοπικές ανάγκες. Αυτά συλλογίζεσαι για να αποφασίσεις. Αυτά θα έπρεπε να συλλογίζεσαι εδώ και καιρό ως ανθρωπιστής της πράξης.

Αν το έκανες, θα απέκλειες το Δήμο της Πέλλας και την πόλη των Γιαννιτσών - αυτή μάλιστα η προσφυγομάνα πόλη δεν θα ανεχθεί μαθήματα περί ανθρωπισμού από κλειστά γραφεία.

Δε ρώτησες, δε συλλογίστηκες. Μέχρι σήμερα.
Κάντο τώρα, Υπουργέ! Κάντο τώρα, γιατί εκλέχθηκες για να κυβερνάς και ελέγχεσαι για τις επιλογές σου. Και αυτή εδώ που αφορά στο hot spot του Δήμου Πέλλας είναι εντελώς λανθασμένη. 


protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news