facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

Δήμαρχος Ωραιοκάστρου: Επιστολή για το hot spot στα αρμόδια υπουργεία

Τις αποφάσεις με τις οποίες δημιουργήθηκε το κέντρο μετεγκατάστασης στο πρώην στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου ζητεί ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης, με επιστολή του στα αρμόδια υπουργεία Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη, καθώς και στην υπηρεσία Πρώτης Υποδοχής.

Στο κείμενο που κοινοποιήθηκε επίσης στην ΚΕΔΕ και την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ), ο ίδιος επιθυμεί, μέσα σε δύο μέρες, να σταλούν λεπτομερή στοιχεία από τις αρμόδιες υπηρεσίες στον Δήμο.

Σε αυτά περιλαμβάνονται -μεταξύ άλλων- οι αποφάσεις με τις οποίες ιδρύθηκε το κέντρο μετεγκατάστασης στο Δήμο Δέλτα, που γειτνιάζει με τον Δήμο Ωραιοκάστρου, κάθε απόφαση με την οποία άλλαξε η χρήση των κτιρίων, η πολεοδομική άδεια για τις εσωτερικές κατασκευές, η έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας, το συνολικό εμβαδόν του γηπέδου, το συνολικό ποσοστό κάλυψής του, ο συντελεστής δόμησης, η συνολική δομούμενη επιφάνεια και ο τίτλος ιδιοκτησίας.

Σε διαφορετική περίπτωση, όπως τονίζει, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο Δήμος θα αναγκαστεί να προβεί στις νόμιμες ενέργειες για την προάσπιση των εννόμων συμφερόντων του.

"Σε περίπτωση που προχωρήσετε στην συνέχιση των εργασιών, σας γνωστοποιούμε ότι, επιφυλασσόμεθα παντός νομίμου δικαιώματός μας και ιδίως του δικαιώματός μας να προσφύγουμε στα αστικά δικαστήρια εναντίον σας και των εντεταλμένων για την συνέχιση των εργασιών υπάλληλων σας, τα οποία θα ευθύνονται προσωπικά και αλληλέγγυα αστικά και ποινικά, θα υπέχουν δε την υποχρέωση να αποκαταστήσουν κάθε θετική και αποθετική ζημία που θα προκληθεί στον δήμο Ωραιοκάστρου από τη μη νόμιμη εγκατάσταση του κέντρου και να καταβάλλουν όλες τις σχετικές αποζημιώσεις» σημειώνει χαρακτηριστικά στην επιστολή του.

Εκφράζει, τέλος, τη συμπαράστασή του στον αγώνα των πολιτών "για την ορθολογική και ισόνομη κατανομή των προσφύγων σύμφωνα με τις αποφάσεις και προτάσεις της ΠΕΔ Κ.Μ".

real

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news