facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016

Δρίτσας για Καστελόριζο: «Eίχαμε άμεσα ρεφλέξ» -Κικίλιας: «Aφήσατε το νησί στο έλεος των μεταναστών»

Για άμεσα «ρεφλέξ» της κυβέρνησης προκειμένου να αντιμετωπίσει την υπερσυγκέντρωση προσφύγων και μεταναστών στο Καστελόριζο έκανε λόγο ο υπουργός Ναυτιλίας Θεόδωρος Δρίτσας επιχειρώντας να απαντήσει στον κ. Βασίλη Κικίλια (ΝΔ) ο οποίος νωρίτερα τον κατηγόρησε ότι έχει αφήσει μια ευαίσθητη εθνικά περιοχή στο «έλεος των μεταναστών».

Ο υπουργός υποστήριξε ότι «δεν υπάρχει στιγμή της ημέρας που να μην έχουμε ειδική φροντίδα για περιοχές με ειδική ευαισθησία. Γι αυτή την ειδική φροντίδα συνεργαζόμαστε με τα υπουργεία Εξωτερικών, Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη».

Παραδέχθηκε ότι «όντως τις τελευταίες 2-3 μέρες υπάρχει μια σχετική κινητικότητα στο Καστελόριζο. Σχετικά αυξημένη με βάση το τι γινόταν την προηγούμενη περίοδο» για να προσθέσει «Χθες πλοίο πήρε πάνω από 400 τακτοποιημένα άτομα Είδαμε ότι δεν αρκεί».

Ήδη, πλοίο ανοικτής θαλάσσης του Πολεμικού Ναυτικού - αυτό που πρόσφατα παραλάβαμε - έχει καταφθάσει από τα ξημερώματα ενώ ακόμα ένα καταφθάνει και μπορεί να πάρει 200-300 άτομα. Έχουμε ειδική εποπτεία και άλλες παρεμβάσεις που δεν μπορώ να αναφερθώ σε αυτές. Αυτή η ειδική κινητικότητα δείχνει ότι τα ρεφλέξ μας ήταν άμεσα. Τι άλλο πρέπει να κάνουμε; Να φωνάζουμε και να βγάζουμε ανακοινώσεις; Οι φύλακες έχουν γνώση. Πολιτικά και υπηρεσιακά δράσαμε άμεσα».

Κάλεσε τέλος την αντιπολίτευση να μην χρησιμοποιεί το προσφυγικό και «ευαίσθητες εξελίξεις» για πολιτική αντιπαράθεση και «καλλιέργεια αίσθησης κινδύνου» για να εισπράξει την αντίδραση των βουλευτών της ΝΔ που του υπενθύμισαν τα όσα έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ την περίοδο της δικής τους αντιπολίτευσης. Από την πλευρά του ο κ. Κικίλιας είχε επισημάνει νωρίτερα πως η κυβέρνηση άφησε το Καστελόριζο «στο έλεος των μεταναστών που πλέον είναι τριπλάσιοι από τους κατοίκους του νησιού».

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news