facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Bloomberg: Η Ελλάδα τέταρτη πιο «ταλαίπωρη» οικονομία στον κόσμο

Την τέταρτη θέση στη λίστα των πιο «ταλαίπωρων» (miserable) οικονομιών στον πλανήτη κατατάσσει την Ελλάδα το πρακτορείο Bloomberg.

Η Ελλάδα «κατέκτησε» την τέταρτη θέση και το 2015, χρονιά που σημαδεύτηκε από τις δύσκολες διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, δύο εκλογικές αναμετρήσεις, το δημοψήφισμα και την επιβολή των capital controls.

Μάλιστα, παρά τα «εμπόδια» του 2015, η φετινή προβλεπόμενη βαθμολογία της Ελλάδας είναι κατά σχεδόν τέσσερις μονάδες χειρότερη σε σχέση με πέρυσι, αυξανόμενη στις 27 μονάδες, από το 23,4.

Η χώρα μας κατατάσσεται σε χειρότερη από την εμπόλεμη Ουκρανία, την Τουρκία και την Βραζιλία, η οποία βιώνει την μεγαλύτερη ύφεση στη νεότερη ιστορία της, με τον πληθωρισμό να βρίσκεται σε επικίνδυνα υψηλά επίπεδα.

Την πρώτη θέση, με μεγάλη διαφορά, καταλαμβάνει η Βενεζουέλα, με «σκορ» μιζέριας 159,7, με την κυβέρνηση του Νίκολας Μαδούρο να αντιμετωπίζει τριψήφιο ποσοστό υπερπληθωρισμού, πολύ υψηλή ανεργία και χρόνιες ελλείψεις σε βασικά αγαθά.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Αργεντινή, με 39,9 βαθμούς, ενώ την πρώτη τριάδα συμπληρώνει η Νότια Αφρική, με 32 μονάδες.

skai

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news