facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

Έδιναν νοθευμένο ελαιόλαδο στους άπορους του Κοινωνικού Παντοπωλείου Αιγάλεω!

Τα προϊόντα των Κοινωνικών Παντοπωλείων διατίθενται σε άτομα που τα έχουν ανάγκη και δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να τα αποκτήσουν. Για το λόγο αυτό, θα έλεγε κανείς ότι το γεγονός πως στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου Αιγάλεω, διατίθεντο στους απόρους, φιάλες νοθευμένου ελαιολάδου, προκαλεί αγανάκτηση.

Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση του ΕΦΕΤ, μετά από δειγματοληψία που έγινε σε ελαιόλαδο του Κοινωνικού Παντοπωλείου Αιγάλεω, διαπιστώθηκε ότι αυτό ήταν νοθευμένο με σπορέλαιο. Μάλιστα, το συγκεκριμένο λάδι, δινόταν σε κλειστές διαφανείς πλαστικές φιάλες του ενός λίτρου, οι οποίες δεν έφεραν στοιχεία επισήμανσης.

Το εν λόγω ελαιόλαδο διατέθηκε στους δικαιούχους το διάστημα μεταξύ 21 Δεκεμβρίου 2015 έως και 13 Ιανουαρίου 2016

Κατά την εξέταση του δείγματος από το Γενικό Χημείο του Κράτους, το ελαιόλαδο χαρακτηρίστηκε «μη κανονικό-νοθευμένο» με ξένη προς το ελαιόλαδο λιπαρή ύλη. Η σύσταση των λιπαρών οξέων υποδηλώνει την παρουσία σπορελαίου.

Το συγκεκριμένο ελαιόλαδο διακινήθηκε από την επιχείρηση «Αναστασόπουλος Ευστρ. Κων/νος, Γεωργικές Εκμεταλλεύσεις – Υπηρεσίες συσκευασίας και αποθήκευσης, Δ.Δ. Φιλία Δ. Οιχαλίας» προς το Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου Αιγάλεω, στο πλαίσιο Προγράμματος Διανομής Τροφίμων Δικαιούχων Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Ο ΕΦΕΤ καλεί τους κατόχους του ανωτέρω προϊόντος να μην το καταναλώσουν και να το επιστρέψουν στο ανωτέρω Κοινωνικό Παντοπωλείο, ενώ επισημαίνει ότι ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news