facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

Κομισιόν: Δεν είναι μόνο δική μας ευθύνη η πρόοδος στην αξιολόγηση

Χωρίς να δώσει ημερομηνία επιστροφής των εκπροσώπων των δανειστών στην Αθήνα, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, ερωτηθείς από το protothema.gr σχετικά με τον χρόνο επιστροφής των επικεφαλής των θεσμών, δήλωσε πως η «εργασία πρέπει να συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες, έτσι ώστε να επιστρέψουν οι επικεφαλής».

Τονίζοντας πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή «πράττει ότι είναι δυνατόν» για την σύντομη ολοκλήρωση της κρίσιμης πρώτης αξιολόγησης ο Μαργαρίτης Σχοινάς πετάει τη μπάλα στο γήπεδο της Ελλάδας, ξεκαθαρίζοντας πως η ολοκλήρωση δεν αποτελεί μόνο ευθύνη της
Επιτροπής, αλλά πρέπει να κινηθεί και η ελληνική πλευρά.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χαρακτηρίζει «παραγωγικές» και «καλές» τις συνομιλίες μεταξύ Ελλάδας και δανειστών, ωστόσο επαναλαμβάνει ότι χρειάζεται να γίνει ακόμη δουλειά ώστε να κλείσει η συμφωνία.

Παράλληλα, κοινοτικές πηγές τονίζουν ότι οι θεσμοί θα αξιολογήσουν την κατάσταση εντός των επομένων ημερών και θα εξετάσουν την ακριβή ημερομηνία επιστροφής των επικεφαλής των δανειστών. Φυσικά κορυφαίο ζήτημα της διαπραγμάτευσης παραμένει η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού.

Διαβάστε το πλήρες κείμενο της δήλωσης του Μαργαρίτη Σχοινά:

«Οι συνομιλίες στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια της πρώτης φάσης της αξιολόγησης ήταν παραγωγικές και καλές και έγινε εντατική εργασία σε πολλαπλά μέτωπα στο τεχνικό πλαίσιο τους. Η εργασία αυτή πρέπει να συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες έτσι ώστε οι επικεφαλής της αποστολής να επιστρέψουν στην Αθήνα το συντομότερο και να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις με στόχο τους την επίτευξη συμφωνίας στο τεχνικό πλαίσιο μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Η Επιτροπή πράττει ό,τι είναι δυνατόν έτσι ώστε να φτάσουμε σε μια γρήγορη ολοκλήρωση της αξιολόγησης, η διαδικασία όμως δεν είναι μόνο δική μας ευθύνη» .


protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news