facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Τούρκος επιχειρηματίας: Συναντήθηκα με τον Τσίπρα για να πάρω κανάλι στην Ελλάδα

Τον γύρο των τουρκικών Μέσων Ενημέρωσης κάνει η είδηση ότι ο ιδιοκτήτης του τουρκικού καναλιού TV8, Ali Ilicali, συναντήθηκε με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και συζήτησαν τον ενδεχόμενο αγοράς καναλιού στην χώρα μας.

Οι ισχυρισμοί του ισχυρού καναλάρχη, επιβεβαιώθηκαν και με δηλώσεις του διευθυντή μάρκετινγκ του καναλιού, Ali Cemal Karabudak.

«Έχουμε δυο εναλλακτικές λύσεις, είτε θα αγοράσουμε κάποιο ελληνικό κανάλι, είτε θα αγοράσουμε μια νέα συχνότητα. Ήδη ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον οποίο είχαμε συνάντηση έδειξε θετικός σε αυτή την πρόθεσή μας και ο σκοπός μας είναι να λειτουργήσει μέχρι τον Οκτώβριο. Έτσι με αυτόν τον τρόπο θα ακουστεί στην Ελλάδα η φωνή της Τουρκίας», φέρεται να έχει δηλώσει στον τουρκικό Τύπο ο  Ali Cemal Karabudak.

Τον περασμένο Νοέμβριο, ο ιδιοκτήτης του TV8 ήταν ανάμεσα στους Τούρκους επισήμους που παρακολούθησαν τον φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα  ανάμεσα στις αντιπροσωπείες Τουρκίας και Ελλάδας, στην Κωνσταντινούπολη. Αγώνα που παρακολούθησαν και οι πρωθυπουργοί Ελλάδας και Τουρκίας, Αλέξης Τσίπρας και Αχμέτ Νταβούτογλου αντίστοιχα.

Ο καναλάρχης –σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ- δήλωσε ενθουσιασμένος τότε, με τη γνωριμία του με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Σημερινά δημοσιεύματα τουρκικών εφημερίδων, αναφέρονται στον «πόλεμο» που έχει ξεσπάσει στην ελληνική Βουλή, για την εμπλοκή του Τούρκου επιχειρηματία, σύμφωνα με καταγγελία της Ένωσης Κεντρώων και του Βασίλη Λεβέντη.

Το TV8, είναι ένας τηλεοπτικός σταθμός που ξεκίνησε να εκπέμπει το 1999 και ανήκει στο MNG Media Groupμ ιδιοκτήτης του οποίου είναι ο Acun Ilicali. Το TV8 ως ειδησεογραφικό κανάλι άρχισε να εκπέμπει το 2005, ενώ έχει και ψυχαγωγικά κανάλια με τηλεοπτικές εκπομπές όπως το The Voice, το Έχεις Ταλέντο, το Survivor και την Ουτοπία. Εκτός από την επίγεια καλωδιακή τηλεόραση, έχει και δορυφορικές εκπομπές.

Ένωση Κεντρώων: «Να μην τολμήσει» ο ΣΥΡΙΖΑ να δώσει άδεια στον Τούρκο επιχειρηματία
«Επιβεβαιωθήκαμε» λέει η Ένωση Κεντρώων, υποστηρίζοντας ότι ο Τούρκος καναλάρχης, για τον οποίο μιλά εδώ και καιρό ο Βασίλης Λεβέντης, συμφώνησε με τον Αλέξη Τσίπρα να πάρει τηλεοπτική άδεια.

Σύμφωνα με την Ένωση Κεντρώων, «υπάρχει η σχετική πληροφορία ότι ο ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού TV8 της Τουρκίας σε συνέντευξη του σε γνωστό περιοδικό της χώρας του ανέφερε ότι έχει έρθει σε συμφωνία με τον κ. Τσίπρα για να είναι εκείνος ο ένας εκ των τεσσάρων καναλαρχών πανελλαδικής εμβέλειας που θα πάρει την σχετική άδεια. Μάλιστα δήλωσε ενθουσιασμένος γιατί από τον Οκτώβρη θα έρθει στην χώρα μας ως νέος καναλάρχης».

Όπως αναφέρει το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη, ο Τούρκος καναλάρχης δήλωσε πως «υπήρχαν δύο τρόποι για να μπορέσει να έρθει στην Ελλάδα ως καναλάρχης: ο ένας με το να αγοράσει κάποιο τοπικό κανάλι και ο δεύτερος με το να του δοθεί άδεια συχνότητας πανελλαδικής εμβέλειας από την κυβέρνηση».

Η Ένωση Κεντρώων «ζητά να μην «τολμήσει» ο ΣΥΡΙΖΑ να δώσει άδεια στον Τούρκο επιχειρηματία και παράλληλα να κλείσει κανάλια όπως το ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ή άλλα. Εμείς θέλουμε ανοιχτά όλα τα υπάρχοντα κανάλια ώστε να διατηρηθεί η πολυφωνία και η Δημοκρατία και να γίνει η διαχείριση των οφειλών τους αμέσως».

Επιβεβαιώνει τη συνομιλία το Μαξίμου
Τα λεγόμενα του Τούρκου καναλάρχη επιβεβαίωσε το Μαξίμου.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που επικαλείται ο Σκάι, ο Τούρκος είχε όντως μιλήσει με τον Αλέξη Τσίπρα στο περιθώριο του φιλικού παιχνιδιού της Εθνικής Ελλάδας με την Εθνική Τουρκίας στην Κωνσταντινούπολη, που είχε παρακολουθήσει με τον Τούρκο ομόλογό του, Αχμέτ Νταβούτογλου.

Ο Ιλιτζαλί είπε στον πρωθυπουργό ότι ενδιαφέρεται για συχνότητα και ότι έχει βρει Έλληνες συνεταίρους, ωστόσο ο κ. Τσίπρας του απάντησε ότι θα γίνει διεθνής διαγωνισμός με απολύτως διαφανείς όρους.


Βούτσης: Δεν διαψεύδει το ενδιαφέρον, αλλά «δεν υπάρχει καμία δέσμευση»
Πάντως, κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής και μετά την έντονη ανησυχία που εξέφρασαν οι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης έσπευσε να  διαψεύσει τα δημοσιεύματα που εμφανίζουν Τούρκο επιχειρηματία να δηλώνει πως έχει συμφωνήσει με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για την αγορά τηλεοπτικής συχνότητας στη χώρα.

«Δεν υπάρχει καμία δέσμευση από την κυβέρνηση προς κανέναν. Δεν υπάρχει καμία δέσμευση προς κανένα, ούτε Έλληνα -όχι μόνο Τούρκο» είπε χαρακτηριστικά, απαντώντας στον κ. Ανδρέα Λοβέρδο, που είπε ότι «η κυβέρνηση διαπραγματεύεται αδιαφανώς με επίδοξους καναλάρχες».

Εκτός αυτών, ο πρόεδρος της Βουλής, που εμφανίζεται με αυξημένο ρόλο όχι μόνο στο ζήτημα της συγκρότησης του ΕΣΡ, αλλά και στην προώθηση των κυβερνητικών επιδιώξεων για το νέο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, παραδέχθηκε: «Είναι προφανές ότι θα μείνουν κανάλια και εργαζόμενοι χωρίς την άδεια και την εργασία που έχουν σήμερα. Θα μπορούν να έχουν άλλη άδεια ψυχαγωγική ή να κάνουν συγχωνεύσεις. Αυτό το πεδίο ανοίγει. Και αυτό κάποιες πολιτικές δυνάμεις θέλουν να το διακόψουν».

Νωρίτερα, ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος επισήμανε το σχετικό δημοσίευμα του τουρκικού περιοδικού και είπε ότι «η κυβέρνηση διαπραγματεύεται αδιαφανώς με επίδοξους καναλάρχες».

Εκτός αυτών, ο πρόεδρος της Βουλής, που εμφανίζεται με αυξημένο ρόλο όχι μόνο στο ζήτημα της συγκρότησης του ΕΣΡ, αλλά και στην προώθηση των κυβερνητικών επιδιώξεων για το νέο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, παραδέχθηκε: «Είναι προφανές ότι θα μείνουν κανάλια και εργαζόμενοι χωρίς την άδεια και την εργασία που έχουν σήμερα. Θα μπορούν να έχουν άλλη άδεια ψυχαγωγική ή να κάνουν συγχωνεύσεις. Αυτό το πεδίο ανοίγει. Και αυτό κάποιες πολιτικές δυνάμεις θέλουν να το διακόψουν».



Κουμουτσάκος: Όλο και καλύτερα το πάνε...
«Εισαγόμενος Τούρκος καναλάρχης; Όλο και καλύτερα το πάνε...». Με αυτή τη λιτή, αλλά ξεκάθαρη ανάρτηση στο λογαριασμό του στο Twitter σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, την είδηση για τις επαφές του Αλέξη Τσίπρα με τον Τούρκο καναλάρχη.

 

Από πωλητής ρούχων ισχυρός καναλάρχης

Γεννημένος στην Αδριανούπολη τον Μάιο του 1969, ο Acun Ilıcalı αφού μαθήτευσε στο Κολλέγιο Kadıköy Maarif και το Γυμνάσιο Ανατόλια της Κωνσταντινούπολης, ξεκίνησε τις σπουδές του στο πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης, ωστόσο τις εγκατέλειψε αποφασίζοντας να εργαστεί σε νεαρή ηλικία.

Ξεκίνησε την επιχειρηματική του δραστηριότητα ανοίγοντας κατάστημα ρουχισμού στην εμπορική οδό Bağdat Caddesi, αλλά δε σημείωσε επιτυχία, με αποτέλεσμα να κηρύξει πτώχευση, όσο ήταν μόλις 21 ετών.

Εντούτοις, η αποτυχία δεν τον πτόησε και αποφάσισε να στραφεί στην τηλεοπτική βιομηχανία. Αφού αρχικά εργάστηκε ως ρεπόρτερ στον τηλεοπτικό σταθμό Show TV, το 2004 ίδρυσε τη δική του εταιρία παραγωγής την «Acun Medya», η οποία μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα αναδείχθηκε σε μία από τις καλύτερες στην Τουρκία.
Το 2013 τόλμησε επιχειρηματικά, αγοράζοντας τον τηλεοπτικό σταθμό TV8.

Ο 46χρονος επιχειρηματίας έχει παντρευτεί δύο φορές και έχει αποκτήσει τέσσερα παιδιά. Το 1993 χώρισε από την πρώτη του σύζυγο, Σεντά, με την οποία είχε παντρευτεί το 1988.

Το 2003 ξαναπαντρεύτηκε με την Zeynep Ilıcalı, με την οποία απέκτησε δύο κόρες, την Leyla και την Yasemin.

Παρότι όλα έδειχναν ειδυλλιακά στο γάμο του, ο Ilıcalı παραδέχθηκε το 2010 ότι διατηρούσε δεσμό με την εντυπωσιακή τηλεπερσόνα Şeyma Subaşı, με την οποία απέκτησε την τέταρτη κόρη του, Melisa.


protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news