facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

Σταματούν να δέχονται παραπεμπτικά ΕΟΠΥΥ οι εργαστηριακοί γιατροί

Σε επίσχεση παροχής υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ προχωρούν από σήμερα οι εργαστηριακοί γιατροί, διαμαρτυρόμενοι για τις ληξιπρόθεσμες οφειλες του οργανισμού. Με εξώδικη διαμαρτυρία η Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Εργαστηριακών Γιατρών-Βιοπαθολόγων-Κυτταρολόγων-Παθολοανατόμων (ΠΕΕΒΙ) ενημερώνει τον ΕΟΠΥΥ και το υπουργείο Υγείας για την απόφασή της. Στο πλευρό της συντάσσεται με ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Στην εξώδικη διαμαρτυρία της η ΠΕΕΒΙ αναφέρει ότι, οι εργαστηριακοί γιατροί (βιοπαθολόγοι, κυτταρολόγοι, παθολογοανατόμοι) εξακολουθούν να παραμένουν απλήρωτοι από τον ΕΟΠΥΥ για οφειλόμενες αμοιβές από την παροχή διαγνωστικών υπηρεσιών σε ασφαλισμένους για τους μήνες Μάιο, Ιούνιο, Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο του έτους 2015.

Η ΠΕΕΒΙ κατηγορεί τον ΕΟΠΥΥ ότι λόγω ανεξόφλητων οφειλών πολλά εργαστήρια έχουν κλείσει και μεγάλη μερίδα εργαστηριακών γιατρών είναι σήμερα εκτεθειμένοι στον τραπεζικό δανεισμό προκειμένου να καλύψουν τα έξοδα λειτουργίας τους, ενώ συχνά απειλούνται με κατασχέσεις προσωπικών στοιχείων λόγω της αδυναμίας τους να τηρήσουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις.

«Διαμαρτυρόμενοι, για μία ακόμη φορά, έντονα για την όλως αδικαιολόγητη και αντισυμβατική αυτή συμπεριφορά σας, ενεργούντες κατ’ εξουσιοδότηση των μελών μας και δη του συνόλου και καθενός εκ των εργαστηριακών γιατρών, σας γνωρίζουμε ότι, από σήμερα, τα μέλη μας θα προβούν σε επίσχεση των συμβατικών υπηρεσιών που έχουν αναλάβει έναντι του Οργανισμού, μη αποδεχόμενοι παραπεμπτικά του ΕΟΠΥΥ» καταλήγει το εξώδικο.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών με ανακοίνωσή του στηρίζει την απόφαση των εργαστηριακών γιατρών να προβούν σε επίσχεση των συμβατικών υπηρεσιών που έχουν έναντι του ΕΟΠΥΥ, με συνέπεια να μην αποδέχονται τα παραπεμπτικά του ΕΟΠΥΥ».

in

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news