facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

Παρέμβαση Βούτση για το πρωτοφανές επεισόδιο με βουλευτές της ΧΑ

Ερώτημα στο Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής, απευθύνει ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, προκειμένου να διερευνηθούν οι νομικές δυνατότητες για την αντιμετώπιση φαινομένων - όπως αυτά που διαδραματίστηκαν στην Επιτροπή της Βουλής με τους βουλευτές της ΧΑ.

Παράλληλα, εξετάζεται και η δυνατότητα προσφυγής στη Δικαιοσύνη.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη χθεσινή απόρρητη συνεδρίαση της Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών της Βουλής, στην οποία σημειώθηκαν έκτροπα από βουλευτές της Χρυσής Αυγής, διαπιστώθηκε ότι έγινε παράνομη μαγνητοσκόπηση της συνεδρίασης, αποσπάσματα της οποίας προβλήθηκαν σε ΜΜΕ.

Νωρίτερα, είχε ζητήσει την παρέμβαση Βούτση ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Οδ.Κωνσταντινόπουλος.

Ο Κ. Κωνσταντινόπουλος σε κείμενό του με τίτλο «Υποκλοπή και παράνομη δημοσίευση της από 17-02-2016 απόρρητης συνεδρίασης της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας της Βουλής των Ελλήνων», αναφέρει:

«Χθες (17.2.16) γίναμε όλοι θεατές της θεσμικά απαράδεκτης, ηθικά καταδικαστέας και έκνομης συμπεριφοράς των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, κ.κ. Χρήστου Παππά και Ηλία Κασιδιάρη, κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας της Βουλής των Ελλήνων, με τον χυδαίο χλευασμό από τους δύο βουλευτές σε βάρος των επιτελών των Ενόπλων Δυνάμεων, που υποκριτικά οι ίδιοι 'στηρίζουν'».

Και συνεχίζει: «Οι δύο βουλευτές εκστόμισαν ύβρεις και προσβολές ανήκουστες για τα κοινοβουλευτικά ήθη, ενώ παράλληλα μαγνητοσκοπούσαν παρανόμως, με τα κινητά τους τηλέφωνα, τη συνεδρίαση και τα τεκταινόμενα εντός αυτής, παρόλο που είχε αποφασιστεί να παραμείνει απόρρητη και να μην μεταδοθεί ούτε από τον τηλεοπτικό σταθμό της Βουλής, ακριβώς επειδή έγινε ενημέρωση για ζητήματα εθνικής ασφάλειας και σημασίας. Εν συνεχεία, είχαν το θράσος και να δημοσιοποιήσουν την υποκλαπείσα συνεδρίαση. Ενώ προσποιούνται τους 'πατριώτες', δεν διστάζουν να διακινδυνεύσουν την δημοσίευση ζητημάτων εθνικής ασφάλειας που πιθανόν θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε βάρος της πατρίδας μας».

Σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντινόπουλο, «πέραν των πειθαρχικών κυρώσεων, η επιβολή των οποίων ξεκίνησε αυτοστιγμεί, εγείρεται το ερώτημα αν οι ενέργειές τους αυτές επισύρουν και ποινικές συνέπειες, ή άλλες νόμιμες επιπτώσεις για τους δύο βουλευτές, οι οποίοι επιδεικνύουν απολύτως ανάρμοστη και έκνομη συμπεριφορά εντός του κοινοβουλίου, εκ προθέσεως και κατ’ εξακολούθηση».

Βίτσας: Παρέμβαση της Δικαιοσύνης

Την ανάγκη παρέμβασης της Δικαιοσύνης για «να ελέγξει αν υπάρχουν παράνομες πράξεις», από τη μετάδοση τμημάτων της χθεσινής διαβαθμισμένης συνεδρίασης της επιτροπής Εξωτερικών και 'Άμυνας της Βουλής, λόγω της συζήτησης επί απορρήτων εγγράφων, επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, σε συνέντευξή του στον Alpha 9,89.

«Το θέμα δεν είναι τα κινητά τηλέφωνα, αλλά ότι συνεδριάζει μια Επιτροπή υπό αυτούς τους όρους. Υπάρχει το Σύνταγμα. Υπάρχουν και οι νόμοι οι οποίοι δεν πρέπει να παραβιάζονται» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Newsroom ΔΟΛ

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news