facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

Διά νόμου: Η Γαλλία υποχρεώνει τα σουπερμάρκετ να δίνουν τα απούλητα τρόφιμα στους φτωχούς

Διά νόμου απαγορεύεται πλέον στη Γαλλία να πετούν τα σούπερ μάρκετ τα απούλητα προϊόντα τους. Τα καταστήματα υποχρεούνται να δωρίζουν τα είδη διατροφής σε φιλανθρωπικά ιδρύματα και τράπεζες τροφίμων, αντί να τα καταστρέφουν ρίχνοντας πάνω τους χλωρίνη ή να τα πετούν στις χωματερές.

Ο καινούργιος νόμος ψηφίστηκε ομόφωνα από τη Γαλλική γερουσία την περασμένη εβδομάδα. Τον περασμένο Μάιο το νομοσχέδιο είχε ψηφιστεί ομόφωνα από τη γαλλική Βουλή. Σύμφωνα με την εφημερίδα Independent, το νομοσχέδιο ισχύει για όλα τα σούπερ μάρκετ με μέγεθος 400 τετραγωνικά μέτρα και άνω.

Σε περίπτωση παράβασης του νόμου, οι εταιρείες αντιμετωπίζουν τσουχτερά πρόστιμα που μπορεί να φτάσουν και τα 75.000 ευρώ ή ακόμα και ποινές φυλάκισης που αγγίζουν τα δύο χρόνια.

«Το πιο σημαντικό όφελος από τον καινούργιο νόμο είναι το γεγονός ότι, υποχρεώνοντας τα σούπερ μάρκετ να συνάψουν συμφωνίες με φιλανθρωπικά ιδρύματα, η ποιότητα και η ποσότητα των τροφίμων που λαμβάνουμε και διανέμουμε θα αυξηθεί σημαντικά», υποστηρίζει ο Ζακ Μπαιλέτ, μέλος ενός δικτύου Τραπεζών Τροφίμων.

«Το επόμενο βήμα είναι να ζητήσω από τον πρόεδρο Ολάντ να ασκήσει πίεση στον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ώστε να επεκταθεί ο νόμος σε ολόκληρη την ΕΕ», αναφέρει ο Γάλλος βουλευτής, Αράς Ντεραμπάρς που κατέθεσε στη σχετική πρόταση στη γαλλική Βουλή.

tvxs

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news