facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Σοκ! Στρατόπεδο μεταναστών το Ναύπλιο;

Σάλο προκαλεί στην τοπική κοινωνία, δημοσίευμα που αναφέρει πληροφορίες ότι το Ναύπλιο είναι μία από τις υποψήφιες πόλεις στις οποίες θα δημιουργηθεί στρατόπεδο μεταναστών, προκειμένου να καλυφθεί ο όγκος των επιπλέον χιλιάδων προσφύγων-λαθρομεταναστών που ενδέχεται να "πλημμυρίσουν" την χώρα στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Με δεδομένο ότι οι χώροι που επιλέγονται είναι γήπεδα για την ανάπτυξη κοντέινερ και σκηνών, εκτός και αν προσφερθούν κατάλληλες εγκαταστάσεις, όπως στρατόπεδα που έχουν στοιχειώδεις υποδομές, το Ναύπλιο φέρεται ως υποψήφια πόλη, αφού διαθέτει άπλετους χώρους στο ΚΕΜΧ.

«Μετά την Σίνδο και το Σχιστό, αλλά και τα πέντε hot spots στα νησιά Λέσβο, Σάμο, Χίο, Κω και Λέρο, θα έχουν σειρά και άλλες ελληνικές πόλεις σε περίπτωση που αυτά δεν επαρκέσουν (και δεν θα επαρκέσουν), για να καλυφθεί ο όγκος των επιπλέον χιλιάδων προσφύγων-λαθρομεταναστών που πρόκειται να "πλημμυρίσουν" την χώρα στο επόμενο χρονικό διάστημα:

Έτσι λοιπόν σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για τις πόλεις του Ναυπλίου, της Καβάλας, του Βόλου, της Πάτρας, της Καλαμάτας και της Πρέβεζας δηλαδή εν ολίγοις διάχυση σε όλη την ελληνική επικράτεια όπως παραδέχθηκε άλλωστε σήμερα το πρωί και ο υπουργός Ναυτιλίας Θ.Δρίτσας». Τα παραπάνω αναφέρει ο Θεόφραστος Ανδρεόπουλος, σε δημοσίευμά του στο pronews.gr.

Το δημοσίευμα ενισχύεται από τις δηλώσεις του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρή Δρίτσα, ο οποίος έχει δηλώσει ότι η κυβέρνηση, για οποιαδήποτε αρνητική εξέλιξη υπάρξει, θα αναλάβει πρωτοβουλίες, προκειμένου η διαδικασία διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών να μην επιβαρύνει μονόπλευρα μία η δύο περιοχές, αλλά να διαχυθεί σε όλη την επικράτεια για να είναι διαχειρίσιμη με ανθρώπινους όρους.

Ο υπουργός απηύθυνε έκκληση στις τοπικές κοινωνίες να μιμηθούν τους νησιώτες, που με ελάχιστες εξαιρέσεις διαχειρίστηκαν το προσφυγικό ζήτημα, ενώ δεν απέκλεισε τον κίνδυνο εγκλωβισμού μεταναστών στη χώρα μας, εάν κάποιες γειτονικές χώρες, μπροστά στις δύσκολες εξελίξεις, επιλέξουν το κλείσιμο συνοριακών εισόδων.

Όπως αναφέρεται εξάλλου, μόλις χθες ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής Βασίλης Παπαδόπουλος ζήτησε από τους δημάρχους της Αττικής να προτείνουν άμεσα χώρους για τη φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών, προκειμένου να προλάβουν τυχόν κλείσιμο των συνόρων!

Που σημαίνει ότι θα ακολουθήσουν κι άλλοι δήμοι.

anagnostis

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news