facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Β. Αποστόλου: «Μέχρι τη Δευτέρα θα έχουν ολοκληρωθεί οι κινητοποιήσεις των αγροτών»

Κλίμα αποκλιμάκωσης των αγροτικών κινητοποιήσεων διέβλεψε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου μιλώντας στον Αlpha 989.

«Μέχρι τη Δευτέρα θα έχουν ολοκληρωθεί (οι κινητοποιήσεις). Εγώ είμαι από τη φύση μου αισιόδοξος. Η πρόταση του πρωθυπουργού έγινε πιο κατανοητή στη χθεσινή συνάντηση με τους λεγόμενους "σκληρούς", από τα μπλόκα Νίκαιας, Μαλγάρων και Προμαχώνα» είπε ο κ. Αποστόλου, προσθέτοντας ότι θα συνδεθεί το φορολογικό με το ασφαλιστικό, χωρίς επιβάρυνση για μικρούς και μεσαίους αγρότες.

«Καταφέραμε μια μεγάλη επιτυχία στη διαπραγμάτευση, διασφαλίζουμε αφορολόγητο, ο αδύναμος αγρότης δεν φορολογείται καθόλου, επιβαρύνονται τα υψηλότερα εισοδήματα» ανέφερε χαρακτηριστικά και επανέλαβε ότι «δεν μπορούν να μη λαμβάνουν υπ’ όψιν τους τις δημοσιονομικές συνθήκες που βιώνουμε, τους το είπα. Πρέπει να το καταλάβουν».

Παράλληλα, τόνισε ότι «δεν μπορεί τα ακραία στοιχεία να αμαυρώνουν τον αγώνα που κάνουν οι αγρότες. Είχαν παρεισφρήσει στοιχεία που είχαν άλλο πράγμα στον νου τους. Ο διάλογος μόνο μπορεί να λύσει τα προβλήματα».

Εκτίμησε, δε, ότι «το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι μεγάλο μέρος των αγροτών έχουν πρόβλημα εκπροσώπησης. Υπάρχουν πάρα πολλά άτομα που η τοποθέτησή τους οδηγεί σε αντιπαράθεση χωρίς αντικείμενο».

Κληθείς να σχολιάσει την παρέμβαση της Ε. Κουτζαμάνη, επανέλαβε ότι «η σχέση μας με τους αγρότες είναι σχέση διαλόγου», διευκρίνισε όμως ότι «δεν συμφωνούμε με καταστάσεις βανδαλισμών ή επιθέσεις σε βάρος βουλευτών».

Ο κ. Αποστόλου επεσήμανε ότι «η Ε.Ε. έχει προϋπολογισμό για τους αγρότες στην επόμενη 5ετία 20 δις, τα οποία δεν πρέπει να χαθούν και πρέπει να τα διαχειριστούμε σωστά».

Τόνισε, επίσης, πως «όταν ο μέσος όρος ηλικίας των αγροτών είναι 57 ετών, έχει γεράσει ο πληθυσμός. Πρέπει να βάλουμε νέους ανθρώπους μέσα».

zougla

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news