facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Ενίσχυση αστυνομικών δυνάμεων στη γεμάτη από πρόσφυγες πλ. Βικτωρίας

Κουβέρτες, υπνόσακοι, ρούχα απλωμένα στα κάγκελα της πλατείας και, φυσικά, δεκάδες άνθρωποι που παραμένουν εκεί υπό άθλιες συνθήκες χωρίς φαγητό και στοιχειώδη μέσα υγιεινής είναι και σήμερα το σκηνικό στην πλατεία Βικτωρίας.

Άνθρωποι εγκλωβισμένοι που δεν μπορούν να συνεχίσουν το ταξίδι τους στην Ευρώπη, λόγω των περιορισμών που αποφάσισαν να επιβάλουν χώρες των Βαλκανίων.

Ένας μίνι «καταυλισμός» έχει δημιουργηθεί στην πλατεία, όπου δεκάδες άνθρωποι περιμένουν χωρίς να γνωρίζουν τι τους επιφυλάσσει το αύριο. Επιτροπές κατοίκων τούς πηγαίνουν τρόφιμα και νερά.

Η ενδυνάμωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών της περιοχής στην πλατεία Βικτωρίας από τις εντάσεις που προκαλεί η αυξημένη παρουσία μεταναστών και προσφύγων και η ανεύρεση χώρων για προσωρινή διαμονή τους,συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα με τον Δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη.

Ο δήμαρχος ζήτησε την ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων στην περιοχή για την αποτροπή παραβατικών συμπεριφορών, αίτημα το οποίο ο υπουργός φρόντισε να ικανοποιηθεί άμεσα ( ήδη αυξήθηκαν οι περιπολίες).

Σε ό,τι αφορά την εξεύρεση χώρων διαμονής του μεταναστευτικού πληθυσμού και απομάκρυνσης τους από το κέντρο της πόλης , ο κ.Καμίνης ενημέρωσε τον υπουργό ότι θα επισπευθεί η αξιοποίηση του διευρυμένου κατά οκτώ στρέμματα χώρου στην περιοχή του Ελαιώνα που έχει διατεθεί για τους πρόσφυγες και στη συνέχεια θα διερευνηθεί πιθανός, επιπλέον,χώρος σε άλλη περιοχή.
Σημειώνεται,ότι στην περιοχή του Ελαιώνα αρχικά είχε διατεθεί χώρος 12 στρεμμάτων για τη διαμονή 700 ατόμων και η επιπλέον επέκταση αποσκοπεί στη φιλοξενία περίπου 1.200 ατόμων συνολικά.

ethnos

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news