facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

ΚΕΕΛΠΝΟ: Τέσσερα ακόμη θύματα της γρίπης

Συνεχίζεται η επέλαση της γρίπης στη χώρα μας, ενώ μόνο το τελευταίο 24ωρο άλλοι τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους έχοντας εμφανίσει σοβαρές επιπλοκές μετά τη νόσησή τους με γρίπη. Σύμφωνα με τον χθεσινό απολογισμό του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), ο αριθμός των ασθενών με γρίπη που νοσηλεύονται σε κάποια Μονάδα Εντατικής Θεραπείας έχει φθάσει πλέον στους 103 ασθενείς.

Την ίδια στιγμή το ΚΕΕΛΝΟ προειδοποιεί ότι «η χώρα βρίσκεται σε φάση αυξημένης δραστηριότητας της γρίπης». Η πλειοψηφία των περιστατικών που νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας πάσχουν από γρίπη τύπου Α και ειδικότερα από το πανδημικό στέλεχος της γρίπης Α(Η1Ν1).

Στην πλειονότητά τους είναι άτομα που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου για σοβαρή νόσηση από γρίπη και δεν έχουν εμβολιαστεί. Σύμφωνα μάλιστα με τις εκτιμήσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ, αναμένεται να συνεχιστεί η εμφάνιση σοβαρών κρουσμάτων.

Για τον λόγο αυτό, το Υπουργείο Υγείας εξέδωσε εγκύκλιο με μέτρα για την αντιμετώπιση της εποχικής γρίπης, όπως τήρηση των μέτρων υγιεινής και συνέχιση του εμβολιασμού στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news