facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Δίωξη κατά της προηγούμενης διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ άσκησε η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς

Για υπεξαίρεση με τις επιβαρυντικές διατάξεις περί καταχραστών του Δημοσίου που αφορά θέματα που σχετίζονται την εκκαθάριση του τιμήματος από την πώληση του ΟΠΑΠ διώκονται τα μέλη της προηγούμενης διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ μετά την άσκηση ποινικής δίωξης από την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς.

Η δίωξη είναι το αποτέλεσμα της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργήθηκε μετά από παραγγελία της Εισαγγελέας κατά των Εγκλημάτων Διαφθοράς Ελένης Ράικου για τη διερεύνηση τυχόν τέλεσης αξιοποίνων πράξεων κατά την εκκαθάριση του τιμήματος που περιήλθε στο ΤΑΙΠΕΔ από την πώληση του 33% των μετοχών του ΟΠΑΠ στην Emm Delta Ltd.

Η διενέργεια της έρευνας ανατέθηκε στον ανακριτή κατά της Διαφθοράς Κώστα Σαργιώτη, ο οποίος έχει αναλάβει και τη διερεύνηση της κύριας υπόθεσης του ΤΑΙΠΕΔ που αφορά στη μεταβίβαση ακινήτων. Παράλληλα η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς συνεχίζει την προκαταρκτική εξέταση για την ουσία της επίμαχης σύμβασης, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχει τυχόν διαπραχθεί το αδίκημα της απιστίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία τη προκαταρκτικής έρευνας προέκυψε ότι τα μέλη της προηγούμενης διοίκησης του ΤΑΙΔΕΠ, παρακράτησαν και δεν απέδωσαν έγκαιρα τόκους ύψους 480 χιλιάδων ευρώ στο δημόσιο. Οι τόκοι αυτοί προήλθαν από το τίμημα πώλησης του ΟΠΑΠ.

Πηγές του ΤΑΙΠΕΔ χαρακτήρισαν τις κατηγορίες - που αφορούν σε προηγούμενες διοικήσεις - ανυπόστατες. Κι αυτό διότι το ταμείο αποδίδει το τίμημα που προκύπτει από την αξιοποίηση περιουσιακών στοιχείων εντός 10 ημερών. Στο μεσοδιάστημα τα ποσά που είναι κατατεθειμένα σε τραπεζικό λογαριασμό του ΤΑΙΠΕΔ, εξακολουθουν να τοκίζονται με αποτέλεσμα να υπάρχει απόδοση. Σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές οι τόκοι θα έπρεπε να είχαν αποδοθεί μαζί με το τίμημα, ωστόσο ο ιδρυτικός νόμος του ΤΑΙΠΕΔ κατατάσσει τους τόκους στα έσοδα του ταμείου, απαιτούμενα για τη λειτουργία του. Με απόφαση της διοίκησης από το 2015 αποδίδονται και οι τόκοι.

skai

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news