facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Τσιπρας: Τήρηση συμφωνηθέντων από Ε.Ε. ή βέτο

Αλλαγή γραμμής από την κυβέρνηση που πλέον αντί να «ζητά» θα «απαιτεί» προανήγγειλε ο πρωθυπουργός μιλώντας στη Βουλή. Αποδέχτηκε το αίτημα για Σύσκεψη Πολιτικών Αρχηγών υπό τον ΠτΔ, και μίλησε για την ανάγκη εθνικής γραμμής.

Παράλληλα ωστόσο έστειλε και μηνύματα στο εσωτερικό. Θα στηρίξουμε το 95% των αγροτών και όχι το 5% ξεκαθάρισε και αν και όπως είπε σέβεται τις κινητοποιήσεις μέμφθηκε τους αγρότες που αυτή τη στιγμή έκλεισαν τα σύνορα. Αιχμές άφησε και για την κίνηση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου να καλέσει τους εισαγγελείς να εξετάσουν τυχόν παρανομίες, αν και αποδέχτηκε ότι στόχος της ήταν η τήρηση της νομιμότητας.

Απαράδεκτο...

Είναι απαράδεκτο χώρες με μεγάλη ιστορία στην Ευρώπη, όπως η Αυστρία να συγκαλεί «παρασυσκέψεις» χωρίς συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων, τόνισε ο πρωθυπουργός μιλώντας στη Βουλή για το προσφυγικό.

Η Ελλάδα δεν μπορεί παρά να απαιτήσει από τους εταίρους να συμπεριφέρονται υπεύθυνα, όπως υπεύθυνα συμπεριφερόμαστε και εμείς, υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι δεν μιλά με λόγια σκληρά αλλά λόγια υπεύθυνα.

Από εδώ και στο εξής δυο μέτρα και δυο σταθμά δεν μπορεί αν γίνονται αποδεκτά, σημείωσε ο πρωθυπουργός. Ή θα έχουμε μια ένωση με κοινούς κανόνες για όλους ή ο καθένας θα κάνει του κεφαλιού του αδιαφορώντας για τις συνέπειες.

«Δεν θα δεχτούμε το δεύτερο ενδεχόμενο. Δεν θα συναινέσουμε σε συμφωνίες αν δεν κατοχυρωθεί ο υποχρεωτικός διαμερισμός των βαρών αναλογικά στις χώρες μέλη.», τόνισε.

Θα κάνουμε το ανθρωπιστικό μας χρέος, αλλά δεν θα δεχτούμε μετατροπή της χώρας σε αποθήκη ψυχών και στις Συνόδους Κορυφής να λειτουργούμε σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Δεν θα ανεχτούμε χώρες να χτίζουν φράχτες και να μην δέχονται να φιλοξενήσουν ούτε έναν πρόσφυγα., τόνισε.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι πριν φύγει για την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής, θα ζητήσει σύσκεψη πολιτικών αρχηγών. «Σε αυτή τη συνάντηση θα ζητήσω από κοινού να συμφωνήσουμε η Ελλάδα να απαιτήσει απόφαση για υποχρεωτική συμμετοχή στην μετεγκατάσταση από όλες τις χώρες της ένωσης».

Αν κάποιοι νομίζουν ότι μπορούν να σηκώνουν φράχτες γιατί η γεωγραφική θέση της Ελλάδας την οδήγησε σε αντικειμενική αδυναμία, να ξέρουν ότι η Ελλάδα θα αντιδράσει, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός. Δεν είμαστε απομονωμένοι, μια σειρά από χώρες συμπαραστέκονται στο δίκαιο αυτό αίτημα, σημείωσε.

Η ξενοφοβία και ο ρατσισμός, η άνοδος των νεοναζί είναι μια πραγματικότητα στην Ευρώπη και προαναγγέλλει εξελίξεις δυσάρεστες για το μέλλον. Ο σκοταδισμός έρχεται από τον Ευρωπαϊκό Βορρά και το Κέντρο και στο Νότο και τη χώρα μας, υποστήριξε και έκανε ειδική αναφορά στο ότι κάποιοι κρέμασαν κεφάλι ζώου στο Σχιστό. «Είναι πατριδοκάπηλοι, δεν τιμούν την πατρίδα, ούτε τον χριστιανισμό», υπογράμμισε.

Ο Προμαχώνας και ο Αρειος Πάγος

«Σέβομαι απόλυτα το δικαίωμα των πολιτών να διεκδικούν δικαιώματα αλλά όταν μας απειλούν τα σύνορα, δεν μπορεί αυτό να το κάνουμε μόνοι μας», τόνισε ο πρωθυπουργός μιλώντας για το μπλόκο στον Προμαχώνα.

Αιχμές άφησε και για την στάση της Ευτέρπης Κουτζαμάνη, που ζήτησε διερεύνηση για ποινικά αδικήματα. «Σήμερα ενημερώθηκα για παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου την οποία σέβομαι απόλυτα γιατί κίνητρο είναι η τήρηση της νομιμότητας. Όταν όμως έχουμε να κάνουμε με κινητοποιήσεις οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί. Μέσα από διάλογο λύνουμε τα προβλήματα», είπε.

Η συνάντηση με τους αγρότες

Αναφερόμενος στους αγρότες, σημείωσε ότι στην προχθεσινή συνάντηση τους είπε ότι έχουν δίκαιους λόγους να αγωνιούν και να διεκδικούν. Το βασικό πρόβλημα της χώρας είναι η καταστροφή του πλούτου που έγινε τα τελευταία χρόνια. Αν δεν αντιστραφεί αυτό, δεν βγαίνουμε από την κρίση, σημείωσε.

Ο αγροτικός τομέας είναι προτεραιότητα, είπε, αλλά τόνισε ότι τα στοιχεία δείχνουν ότι το 54% κάνει δηλώσεις ως 5.000 ευρώ το χρόνο, το 92% μέχρι 10.000 ευρώ και το 95% μέχρι 16.000 ευρώ.

«Κατέθεσα μια σειρά προτάσεων που αφορούν την ουσία και την επανεκκίνηση της παραγωγής αλλά και ως προς το εισόδημά τους (ασφαλιστικό, φορολογικό). Η πλειονότητα, αυτοί με εισοδήματα κάτω των 20.000 ευρώ ευνοείται. Τα βάρη είναι 1.000 ευρώ λιγότερα από όσα πληρώνουν σήμερα.», επεσήμανε.

Πόσα δηλώνεις;

Ο πρωθυπουργός περιέγραψε μια σκηνή από τη σύσκεψη με τους αγρότες:

Ρώτησα τους εκπροσώπους αν η πρόταση αυτή τους ικανοποιεί. Οι μισοί απάντησαν καταφατικά, οι άλλοι όχι. Ρώτησα έναν από αυτούς που διαφωνεί πόσα δηλώνει, μου είπε 50.000 ευρώ.

«Ξεκαθαρίζω δεν θα προστατεύσουμε το 5% του αγροτικού κόσμου», υπογράμμισε. Δεν μπορούμε να μιλάμε για αφορολόγητο όριο 24.000 ευρώ, για κανέναν, ούτε για τους αγρότες που πρέπει να προστατεύσουμε.

Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε ότι αύριο θα συναντήσει τους αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας, τους οποίους είπε ότι σέβεται γιατί ξέρει ότι αγωνιούν για τους μικρούς αγρότες.

Μίλησε επίσης και για μια μικρή ομάδα που οργανώνει παραστάσεις στις κάμερες. «Δεν είναι παραγωγικό. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι επαγγελματίες, ούτε λαμόγια. Εχουν εκλεγεί μέσα από το λαό», τόνισε.

Το κύκλωμα των εκβιαστών

Κάτι κινείται, είπε ο πρωθυπουργός και έδωσε συγχαρητήρια στην αστυνομία για την γνωστή υπόθεση. Το σύστημα της διαπλοκής θα ξηλωθεί κλωστή - κλωστή, τόνισε.

Το νομοσχέδιο

Ξεκινάμε τη διοικητική μεταρρύθμιση με ένα νομοσχέδιο-τομή, υποστήριξε ο πρωθυπουργός για το υπό συζήτηση νομοσχέδιο. Κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι απουσιάζει από τη συζήτηση για το νομοσχέδιο που αφορά το Δημόσιο Τομέα παρότι ήταν ο αρμόδιος υπουργός στην προηγούμενη κυβέρνηση. Δεν πειράζει, είναι σημείο των καιρών. Αν θέλει παράλληλο διάλογο, παράλληλο διάλογο.

Μίλησε για προσπάθεια να εμφανιστεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κομματικοποιεί το κράτος με αιχμή τους μετακλητούς που δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι. Το 2014 το κόστος στο Δημόσιο από τους μετακλητούς ήταν 15 εκατ. ευρώ και τώρα 10,8 εκατ. ευρώ.

Γράμμα από Μπόργιανς

Σφοδρή ήταν η επίθεση για την υπόθεση της παροχής στοιχείων από τον Μπόργιανς. Όπως αποκάλυψε σήμερα πήρε επιστολή από τον υπουργό Οικονομικών του γερμανικού κρατιδίου στην οποία αναφέρεται ότι όχι μόνο συνάντησε τον έλληνα πρόξενο κο Πλεξίδα αλλά και του προσέφερε βοήθεια «και για την επεξεργασία στοιχείων που ήταν τότε αποθηκευμένα σε CD» (σ.σ. υπενθυμίζεται ότι η Νέα Δημοκρατία και ο κος Μπούρας δήλωσαν ότι η παροχή βοήθειας αφορούσε μόνο την τεχνογνωσία).

Δεν θα αφήσουμε την υπόθεση να κλείσει έτσι απλά. Όλα στο φως τα ψέματα τελείωσαν.

Αιχμές άφησε και για την ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΔΟΛ με αφορμή την υπόθεση του Στ. Ψυχάρη. Κανένας μας δεν είναι προσωρινός στη Δημοκρατία, όλοι κρίνονται. Τελείωσε αυτό που νόμιζαν κάποιοι ότι θα είναι μόνιμο. Η εξουσία σας...



euro2day

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news