facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Ντομπρόβσκις: Ολοκληρώστε την αξιολόγηση για να φύγει η αβεβαιότητα

Την πεποίθηση του πως είναι πολύ σημαντικό η ελληνική κυβέρνηση να κινηθεί γρήγορα με τις διαπραγματεύσεις με τα τεχνικά κλιμάκια έτσι ώστε να επιστρέψουν οι επικεφαλής των θεσμών και να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση, καθώς η Ελλάδα αντιμετωπίζει την τεράστια πρόκληση του μεταναστευτικού.

Σε ερώτηση του ανταποκριτή του ΘΕΜΑτος στις Βρυξέλλες σχετικά με το κατά πόσο είναι σε θέση η Ελλάδα να εκπληρώσει τις οικονομικές υποχρεώσεις της δεδομένης της πιθανότητας εγκλωβισμού δεκάδων χιλιάδων μεταναστών, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαικής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις δήλωσε πως η Ελλάδα αντιμετωπίζει «σοβαρότατες προκλήσεις» και είναι «πολύ σημαντικό η Ελλάδα να προχωρήσει γρήγορα με τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει στο πλαίσιο του Μνημονίου».

Ο Λετονός αντιπρόεδρος της Κομισιόν συνέχισε τονίζοντας πως η ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης θα επιτρέψει την «καλύτερη χρηματοδότηση προγραμμάτων» ελαττώνοντας έτσι την αβεβαιότητα στην Ελλάδα. Αναφερόμενος στην πρόοδο της αξιολόγησης ο Βάλντις Ντομπρόβσκις δήλωσε πως η πρώτη αξιολόγηση συνεχίζεται και γίνεται δουλειά σε ζητήματα όπως οι ελληνικοί δημοσιονομικοί στόχοι, η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού και ο εκσυγχρονισμός του δημοσίου.

Συνεχίζοντας, ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής δήλωσε πως ελπίζει ότι η πρόοδος στα ζητήματα αυτά θα «ανοίξει το δρόμο» για την επιστροφή των επικεφαλής των θεσμών στην Αθήνα έτσι ώστε να συνεχιστεί η εργασία. Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο συζήτησης αναδιάρθρωσης του χρέους της Πορτογαλίας απάντησε ότι μόνο για την Ελλάδα προβλέπεται κάτι τέτοιο.

Τέλος αναφερόμενος στη πρόοδο που έχει γίνει στην Ελλάδα ως προς την υλοποίηση των δεσμεύσεων για λειτουργία κέντρων υποδοχής (hotspots) o Βάλντις Ντομπρόβσκις υποστήριξε ότι έχει γίνει «αξιοσημείωτη πρόοδος» αλλά δεν πρέπει να διατηρούμε αυταπάτες καθώς χρειάζεται «περισσότερη προσπάθεια».

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news