facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016

Δραγασάκης: Καταστροφική και εκτός συμφωνίας η συνταγή Τόμσεν

Καταστροφικά και εκτός συμφωνίας χαρακτηρίζει ο Γιάννης Δραγασάκης τα όσα εισηγήθηκε το «δεξί χέρι» της Κριστίν Λαγκάρντ, Πολ Τόμσεν, για οριζόντιες περικοπές συντάξεων.

«Το όριό μας είναι η συμφωνία που υπογράψαμε […] Τα όσα έγραψε ο κ. Τόμσεν είναι κάτι διαφορετικό. Μπορεί να διαβάσεις ότι λέει “ελάτε να σας φτιάξω ένα νέο πρόγραμμα”», απάντησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Ο διευθυντής του ΔΝΤ, το οποίο που κρατά το «μαχαίρι και το πεπόνι» αυτής της διαπραγμάτευσης, στο άρθρο του είχε προτρέψει την κυβέρνηση να προχωρήσει στη λήψη πρόσθετων μέτρων ύψους 7 - 9 δισ. ευρώ έως το 2019 (4%-5% του ΑΕΠ), τα οποία θα προέλθουν από την πλευρά των δαπανών (συντάξεις) και όχι από το κομμάτι των φόρων.

Σε συνέντευξή του στο «Βήμα» ο κ. Δραγασάκης προτάσσει την τήρηση της συμφωνίας, η οποία αποτελεί την «κόκκινη κλωστή» της κυβέρνησης μαζί με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, ώστε να ακολουθήσει η συζήτηση για το χρέος.

«Εδώ έχουμε μια άλλη άποψη, μπορεί να είναι προσωπική, που θέλει να συνδέσει να γίνει μαζί η συζήτηση για χρέος και αξιολόγηση. Εμείς επιδιώκουμε θετικό σινιάλο από το Eurogroup της 7ης Μαρτίου», δηλώνει.

Παράλληλα, ο ίδιος απορρίπτει εκ νέου το σενάριο εκλογών. «Λέμε ''όχι'' σε προτάσεις που συνιστούν ένα νέο πρόγραμμα με μέσα καταστροφικά - μειώσεις μισθών ή συντάξεων για την οικονομία και τη χώρα-, όπως λέμε σε κάθε περίπτωση ''όχι'' και σε εκλογές», αναφέρει.

efsyn

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news