facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

Ο Μουζάλας επιβεβαιώνει την αποκάλυψη της «ΕΦ.ΣΥΝ.»

Τα ντοκουμέντα που φέρνει σήμερα στο φως η «Εφημερίδα των Συντακτών» για το πως στήθηκε ο εκβιασμός εξόδου από τη Σένγκεν προς την Ελλάδα επιβεβαίωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης, Γιάννης Μουζάλας κάνοντας λόγο για «υστεροβουλία».
Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «αυτό που λέει η εφημερίδα δεν είναι τόσο ότι "αλλοιώθηκαν" τα στοιχεία όσο ότι χρησιμοποιήθηκαν επιλεκτικά. Είναι προφανές ότι αν έγινε αυτό κρύβει μια υστεροβουλία και χρησιμοποιήθηκε για να μας πλήξει και όχι για να μας βοηθήσει».
Ως παράδειγμα έφερε τη σύσταση που έχει γίνει στην Ελλάδα πως δεν έχει γίνει καλά η καταγραφή με τις αυτόματες μηχανές (eurodac). «Αυτό που δεν αναφέρεται είναι ότι μέχρι τον Νοέμβρη είχαμε 48 μηχανήματα. Το κάθε ένα γράφει σε 24ωρη βάρδια περίπου 100 άτομα. Με φουλ λειτουργία μέχρι τον Νοέμβρη μπορούσαμε να καταγράψουμε 4.8000 την ημέρα».
«Η ελληνική αστυνομία έκανε ηρωικές προσπάθειες. Ότι δεν καταγραφόταν με τα eurodac, καταγραφόταν με μελάνι. Να σημειώσω ότι μέχρι το Νοέμβρη είχαμε 48 eurodac, αλλά το καλοκαίρι είχαμε μόλις 20. Τώρα αγοράστηκαν 100 μηχανήμα και θα είμαστε  πλήρεις από εδώ και στο εξής οι καινούργιες εκθέσεις θα είναι καλύτερες» πρόσθεσε ο αναπληρωτής υπουργός.
Τα έγγραφα-ντοκουμέντα που αποκαλύπτει η «ΕΦ.ΣΥΝ.» καταδεικνύουν ότι τα στοιχεία στα οποία βασίζεται η έκθεση της Επιτροπής για τις ελλείψεις στη φύλαξη των ελληνικών συνόρων αλλοιώθηκαν, έτσι ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι πιο αρνητικό για την Ελλάδα. 

Ακραίοι κύκλοι κάνουν επίθεση στην Ελλάδα

Για το δημοσίευμα ρωτήθηκε και η Όλγα Γεροβασίλη κατά τη διάρκεια του briefing.
Η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε ότι διάβασε προσεκτικά το δημοσίευμα και σχολίασε ότι «Mε διαρροές και όχι επώνυμα οι ακραίοι κύκλοι της Ευρώπης κάνουν επίθεση στην Ελλάδα. Εμείς απαντάμε σε επίσημες δηλώσεις. Οι απειλές για διάλυση της Σένγκεν δεν ισχύουν, όλοι οι ισχυροί της Ευρώπης μίλησαν για περισσότερη Σένγκεν».

Ουδέν σχόλιον από τις Βρυξέλλες 

Το θέμα έφτασε και στις Βρυξέλλες με τον Μαργαρίτη Σχοινά, εκπρόσωπο της Κομισιόν, να δηλώνει «ουδέν σχόλιον».
Κληθείς να σχολιάσει το συγκεκριμένο δημοσίευμα κατά τη σημερινή ενημέρωση του Τύπου στις Βρυξέλλες, δε θέλησε να προβεί σε κάποιο σχόλιο, παρέπεμψε ωστόσο στη σημερινή Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο, όπου θα διεξαχθεί σχετική με το θέμα συζήτηση, με τη συμμετοχή του πρώτου αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Φρανς Τίμερμανς και του αρμόδιου επιτρόπου, Δημήτρη Αβραμόπουλου.
efsyn

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news