facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

Αγροτικές κινητοποιήσεις: Σοβαρά επεισόδια στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν νωρίτερα έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης όταν οι αγρότες που βρίσκονται από το πρωί εκεί επιχείρησαν να εισέλθουν εντός του υπουργείου με αποτέλεσμα η αστυνομία να κάνει χρήση χημικών.


Εν τω μεταξύ, έπειτα από διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε εκπροσώπους των αγροτών και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αποφασίστηκε να επιτραπεί η είσοδος μικρού αριθμού τρακτέρ στο κέντρο της Αθήνας.

Επεισόδια έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης


Ρεπορτάζ από την κάθοδο των αγροτών στην Αθήνα



[Νωρίτερα]
Επεισόδια στην Πλατεία Καραϊσκάκη μεταξύ αστυνομίας και αγροτών όταν δυνάμεις των ΜΑΤ σταμάτησαν αγροτικό αυτοκίνητο που κουβαλούσε αγροτικά προϊόντα και υλικά για την κινητοποίηση των αγροτών.

Περίπου 500 αγρότες έφυγαν από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και πήγαν στην πλατεία Καραϊσκάκη όπου σημειώθηκαν επεισόδια με τν αστυνομία.

Από το πρωί, χίλιοι περίπου αγρότες βρίσκονται από το πρωί έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με αίτημα να τους επιτραπεί δίωρη συμβολική κατάληψη.

Οι αγρότες ζητούν να δούν τον υπουργό Βαγγέλη Αποστόλου, ο οποίος όμως δεν βρίσκεται στο υπουργείο.
Διαπραγματεύονται με την αστυνομία να τους επιτραπεί συμβολική κατάληψη του υπουργείου για δύο ώρες και ζητάνε την απομάκρυνση των ΜΑΤ από τον χώρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπάλληλοι του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης αποφάσισαν να προβούν σε στάση εργασίας προκειμένου να διευκολύνουν τις διαπραγματεύσεις αγροτών-αστυνομίας.

Μικρή ένταση επικράτησε λίγο πριν τις 9 και στον Ισθμό της Κορίνθου καθώς η Αστυνομία απαγορεύει στους περίπου 1000 αγρότες που βρίσκονται εκεί να προχωρήσουν προς την Αθήνα

Μιλώντας στο CNN Greece ο πρόεδρος του μπλόκου Κορίνθου, Φιάκας Παναγιώτης επιβεβαίωσε τη συγκεκριμένη πληροφορία και ενημέρωσε ότι μόλις φτάσουν στον ισθμό και οι υπόλοιποι αγρότες της Πελοποννήσου θα ξεκινήσει η συνέλευση όπου και θα παρθούν οι τελικές αποφάσεις σχετικά με τον τρόπο συνέχισης των κινητοποιήσεών τους.

[Νωρίτερα]
Με τον ηλεκτρικό κατευθύνονται οι αγρότες της Κρήτης προς την Πλατεία Ομονοίας και από εκεί στο υπουργείο Ανάπτυξης όπου θα προχωρήσουν σε κατάληψη.

hlektriko2

Κρητικοί αγρότες τραγουδάνε Ξυλούρη μέσα στο βαγόνι του ηλεκτρικού


Από νωρίς, στις 5:30 το πρωί, οι πρώτοι 300 Κρητικοί αγρότες απο τα Χανιά αποβιβάστηκαν από το πλοίο Βlue Star Galaxy ενώ με δεύτερο πλοίο στις 7:00 έφτασαν και οι υπόλοιποι 500 περίπου.

krithkoi

O σοφός γίγαντας της Κρήτης


cnn

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news