facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Αποκλεισμός του υπουργείου Δικαιοσύνης από δικηγόρους για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο

Με τη συμμετοχή εκατοντάδων δικηγόρων πραγματοποιήθηκε σήμερα αποκλεισμός, αλλά και παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Δικαιοσύνης, κατά του ασφαλιστικού προσχεδίου της κυβέρνησης.

Οι δικηγόροι με πανό και συνθήματα απαίτησαν την απόσυρση του προσχεδίου, το οποίο οδηγεί στην επαγγελματική και οικονομική εξόντωση της πλειονότητας του δικηγορικού σώματος.

«Πρόκειται για ανορθολογικό και αντισυνταγματικό προσχέδιο, το οποίο περιλαμβάνει, απροσχημάτιστα, μέτρα φορολογικού και δημοσιονομικού χαρακτήρα, υπό το μανδύα ασφαλιστικών ρυθμίσεων», τόνισε ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων και του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Βασίλης Αλεξανδρής και προσέθεσε: «Δεν θα ανεχθούμε να πληγούν τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα των δικηγόρων».

Παράλληλα, αντιπροσωπεία της Ολομέλειας συναντήθηκε με τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο, τον οποίο ενημέρωσε για τα αιτήματα των δικηγόρων και επισήμανε ότι η κυβέρνηση αρνείται μέχρι τώρα να τους χορηγήσει συγκεκριμένα ποσοτικοποιημένα στοιχεία των προτάσεων της καθώς και την σχετική αναλογιστική μελέτη.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/real


Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news