facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Δρίτσας: Περισσότεροι χώροι για τους πρόσφυγες στον άξονα Αθήνα - Ειδομένη [ΒΙΝΤΕΟ]

Θα δημιουργηθούν περισσότεροι χώροι μικρότερης χωρητικότητας, σε πολλές περιοχές από την Αθήνα ως την Ειδομένη, είπε μιλώντας στην ΕΡΤ ο υπουργός Ναυτιλίας Θεόδωρος Δρίτσας, ο οποίος εκτίμησε ότι η σημερινή ημέρα για τον Πειραιά είναι «δύσκολη», αλλά θα υπάρξει άμεση εξομάλυνση μέσα στην εβδομάδα.

«Αναζητούμε, όχι έναν μεγάλο χώρο, για να διαμορφώσουμε δομές ενός μεγάλου καταυλισμού, θα ήταν λάθος αυτό, να μαζέψουμε 15 - 20.000 ανθρώπους σε ένα σημείο, αλλά η καλύτερη και πιο ορθολογική διαχείριση μπορεί να γίνει με περισσότερους χώρους μικρότερης δυναμικότητας, 1.500 - 2000 ανθρώπων…» σημείωσε ο υπουργός Ναυτιλίας.

Στην ερώτηση εάν έχουν βρεθεί αυτοί οι χώροι και πού, ο κ. Δρίτσας διευκρίνισε ότι, αναφέρεται στον άξονα από τον Πειραιά μέχρι την Ειδομένη» και σημείωσε ότι, δεν είναι εκείνος που διαχειρίζεται το θέμα κατ’ αρμοδιότητα, εξηγώντας ωστόσο ότι, «πράγματι, από τις προηγούμενες μέρες έχουν δρομολογηθεί διάφορες λύσεις, οι οποίες αυτή τη στιγμή είναι στο στάδιο της υλοποίησης…»

Το λιμάνι του Πειραιά δεν έχει τα προαπαιτούμενα για να γίνει μόνιμη δομή, αλλά χώρος transit. Μπορούν να καλυφθούν οι ανάγκες για μία μέρα αλλά για περισσότερες ημέρες, πρέπει να διαμορφωθούν οι κατάλληλες δομές προσωρινής διαμονής που θα διασφαλίζουν κατάλληλες συνθήκες υγιεινής, διατροφής και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στους πρόσφυγες, είπε ο κ. Δρίτσας.

Η σημερινή δύσκολη κατάσταση στον Πειραιά οφείλεται όπως είπε ο υπουργός Ναυτιλίας, στον κακό συντονισμό μεταξύ της εταιρείας και των πρακτορείων.



Πρόσθεσε δε, ότι υπάρχει επαφή με τις τοπικές κοινωνίες και απηύθυνε έκκληση: Όσο περισσότερο συμβάλλουμε όλοι τόσο πιο καλή θα είναι η διαχείριση, όχι μόνο για τους πρόσφυγες αλλά και για την ελληνική κοινωνία.

Ο κ. Δρίτσας είπε ακόμη:

• Οι πρόσφυγες δεν είναι εισβολείς. Δεν πρόκειται για μόνιμη εγκατάσταση αλλά για προσωρινού χαρακτήρα εγκατάσταση.
• Ένας σχεδιασμός που συνεχώς αναπροσαρμόζεται, μεταβάλλεται, δεν μπορούμε να έχουμε ένα σχέδιο που να προσπαθούμε να το επιβάλλουμε ανεξάρτητα από τις συνθήκες.
• Κάνουμε προσπάθεια τα σύνορα να ξανανοίξουν. Αν όχι, θα μειωθούν οι ροές ή θα βρεθούν άλλες δίοδοι.
• Η προσφυγιά είναι σαν το νερό, περνάει από παντού.

tvxs

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news