facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: «Δεν εκφοβίζουμε την Ελλάδα για το θέμα της βίζας»

«Δεν υπάρχει κάποια προσπάθεια καταναγκασμού ή εκφοβισμού της Ελλάδας, σε σχέση με το πρόγραμμα εξαίρεσης από τη βίζα».

Αυτή τη δήλωση έκανε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζον Κίρμπι, απαντώντας σε ερώτηση που του υποβλήθηκε στη συνέντευξη Τύπου στο National Press Center της Ουάσινγκτον.

Ο Κίρμπι δεν επιβεβαίωσε την πληροφορία του «Politico» ότι o υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι προειδοποίησε πέντε χώρες, ανάμεσά τους και την Ελλάδα, ότι θα χάσουν την εξαίρεση της βίζας για τους υπηκόους τους που επισκέπτονται ως τουρίστες τις ΗΠΑ, αν δεν αντιμετωπίσουν αποφασιστικά το ζήτημα των πλαστών ή κλεμμένων διαβατηρίων.

Τι είπε ακριβώς: «Όπως γνωρίζετε, μια από τις πλέον βασικές ευθύνες μας είναι η ασφάλεια του αμερικανικού λαού. Το Πρόγραμμα Εξαίρεσης από τη Βίζα εξυπηρετεί έναν σκοπό, αλλά πρέπει να υπάρχει ισορροπία. Θα πρέπει να τηρούμε τον νόμο και θα το κάνουμε. Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με το Κογκρέσο όσον αφορά στην πραγματική εφαρμογή των συγκεκριμένων σταδίων».

Ο Κίρμπι αναγνώρισε τον ρόλο της Ελλάδας για την προσφυγική κρίση, έναν ρόλο που παίζει, όπως τόνισε, λόγω της γεωγραφικής της θέσης: «Αναγνωρίζουμε το βάρος που έχει ανατεθεί στην ελληνική ηγεσία και τον ελληνικό λαό εξαιτίας αυτού, το οποίο είναι και ο λόγος που ο υπουργός Εξωτερικών είναι τόσο προσηλωμένος στην προσπάθεια για τον τερματισμό του εμφυλίου πολέμου στη Συρία, έτσι ώστε οι Σύροι να μη χρειάζεται να εγκαταλείπουν τη χώρα τους, να έχουν σπίτι και μία κυβέρνηση που θα μπορεί να φροντίσει τις ανάγκες τους, έτσι ώστε οι άλλες κυβερνήσεις στην Ευρώπη να μην επιβαρύνονται».

Όλοι έχουν ευθύνη, συνέχισε, και γι’ αυτό η προσφυγική κρίση ήταν ένα από τα κεντρικά σημεία που τόνισε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών.

«Υπάρχουν συγκεκριμένες συνεισφορές, που οι ΗΠΑ είναι πρόθυμες να κάνουν» είπε ο εκπρόσωπος. «Προφανώς επιθυμούμε το ίδιο να πράξουν άλλες χώρες και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε προς αυτήν την κατεύθυνση» κατέληξε.

zougla

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news